Victor Ponta: Noua taxa auto va intra în vigoare când e gata, însă numai după consultările cu CE

Victor Ponta: Noua taxa auto va intra în vigoare când e gata, însă numai după consultările cu CE
Foto: tribuna.ro

Primul ministru Victor Ponta a anunțat, marţi, că fosta taxă auto va fi înlocuită cu o taxă de mediu numai după ce vor fi avut loc în prealabil consultări şi cu Comisia Europeană, pentru a evita intrarea în infringement, relatează Capital.

În prezent, un grup de lucru format din producători şi importatori din industria auto lucrează în vederea găsirii unei noi formule de taxe, o taxă de protecţie a mediului, a mai explicat primul ministru.

”Există un grup de lucru cu producătorii şi importatorii şi pe baza concluziilor vom avea o taxă de protecţie a mediului pe care trebuie să o avem în vedere. Deocamdată, taxa veche a fost declarată împotriva regulilor europene şi banii trebuie daţi înapoi. Taxa nouă va intra în vigoare când e gata. (…) Va fi înlocuită cu o taxă de mediu după ce avem toate consultările făcute şi cu Comisia Europeană ca să nu mai intrăm în infrigement”, a explicat Victor Ponta.

Cu ocazia Salonului Auto de la București, de luna trecută, premierul a explicat că taxa în forma ei de până acum a fost greșită și că este nevoie de o modificare.

Cum a fost până acum nu putem merge mai departe, pentru că ne-a sancţionat şi Comisia Europeană şi au câştigat oamenii procesele şi trebuie să le dăm banii înapoi„, a declara Ponta la momentul respectiv.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`