Vești proaste pentru șoferi! Ce se întâmplă cu șoferii care se aleg cu permisul suspendat într un stat UE

Vești proaste pentru șoferi! Ce se întâmplă cu șoferii care se aleg cu permisul suspendat într un stat UE

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Corina Crețu anunță că Parlamentul European a adoptat directiva privind siguranța rutieră, care stabilește că un cetățean european căruia i-a fost suspendat permisul într-o țară din Uniunea Europenă nu va mai putea conduce în niciun stat membru.

Directiva stabilește un sistem de cooperare și transfer de informații între statul membru în care a fost săvârșită o încălcare și statul membru care a eliberat permisul de conducere.

Sancțiunile rutiere primite într-un stat membru UE, valabile în tot spațiul comunitar

Concret, atunci când un șofer dintr-un alt stat membru al UE săvârșește o contravenție gravă pe teritoriul României, autoritățile române vor putea să-i aplice sancțiuni privitoare la dreptul de a conduce, valabile în tot spațiul comunitar.

În același mod, și un șofer român care încalcă legea rutieră într-un stat din spațiul UE, în urma căruia îi va fi suspendat permisul auto, nu va mai avea drept să conducă nici în România.

Printre încălcările prevăzute de directivă se numără: viteza excesivă, conducerea sub influența alcoolului, conducerea sub influența stupefiantelor și cauzarea decesului sau a vătămării corporale grave a unei persoane, ca urmare a oricărei încălcări a normelor de circulație.

”Directiva va pune capăt situației în care un șofer care a săvârșit o încălcare într-un atat membru UE și i s-a suspendat permisul de conducere, să poată conduce în continuare în toate celelalte State Membre”, a ținut să sublinieze europarlamentarul român.

Obiectivul UE: reducearea cu 50% a numărului de decese produse de accidentele rutiere până în 2030

Corina Crețu mai precizează că această directivă reprezintă un pas înainte în atingerea obiectivului UE de a reduce cu 50% decesele cauzate de accidente rutiere până în 2030, iar dreptul de a circula liber și a conduce vine cu responsabilitatea și obligația de a respecta rigorile legii pentru toți cetățenii Uniunii Europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)