Vânzările de vehicule electrice și hibride plug-in au crescut cu aproape 20% în august la nivel global, în ciuda declinului din Europa

Vânzările de vehicule electrice și hibride plug-in au crescut cu aproape 20% în august la nivel global, în ciuda declinului din Europa
Foto: Pixabay

Vânzările globale de vehicule 100% electrice și hibride plug-in au crescut în ritm anual cu 20% în august, stimulate de recordul de vânzări din China, chiar dacă în Europa au scăzut cu 33% și au consfințit cea mai slabă lună după ianuarie 2023, a anunțat compania de cercetare Rho Motion, joi, potrivit Reuters.

Vânzările de vehicule electrice și hibride plug-in au crescut cu aproape 20% în august

Rho Motion estimează că vânzările din acest an din China, cea mai mare piață a lumii pentru vehiculele electrice, vor crește cu o treime față de anul trecut și vor atinge 10,5 milioane de unități, în timp ce vânzările din Europa vor fi la un nivel similar cu cel din 2023, de 3,1 milioane, a declarat data managerul Charles Lester pentru Reuters.

Cererea de vehicule electrice s-a domolit în ultimele luni după o creștere semnificativă pe parcursul mai multor ani, în condițiile în care clienții așteaptă modele mai accesibile sau optează pentru variante hibride, o situație care i-a făcut pe mulți producători de automobile să își reducă planurile de electrificare.

Record în China, scădere în Europa

Vânzările de vehicule electrice – fie ele 100% electrice (BEV) sau hibride plug-in (PHEVs) – au atins 1,47 milioane de unități la nivel mondial în luna august, arată datele Rho Motion.

În China, vânzările s-au majorat cu 42% în august și au stabilit un record de peste un milion de vehicule. În SUA și Canada au crescut cu 0,8%, la 0,16 milioane de unități.

În Europa, vânzările s-au redus cu 4% în primele opt luni din acest an, în contextul unei scăderi de 23% în Germania după o tăiere de subvenții, a precizat Rho Motion.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor