Unul dintre cei mai mari producători auto renunță la mașinile pe benzină pentru cele hibride

Unul dintre cei mai mari producători auto renunță la mașinile pe benzină pentru cele hibride
Sursa foto: Freepik

Toyota ar putea deveni primul producător auto care abandonează mașinile alimentate doar cu benzină, în favoarea celor hibride, deși dezvoltă cel mai lent vehicule electrice.

Doi directori ai Toyota au declarat că la aproape 30 de ani de la lansarea Prius, hibridul său de pionierat pe benzină-electric, producătorul auto vrea să convertească cea mai mare parte din modelele sale la exclusiv hibride, scrie Reuters.

Toyota vrea să renunțe la mașinile pe benzină, în favoarea celor hibride

Președintele Toyota, Akio Toyoda, a declarat în ianuarie că, în opinia sa, ponderea globală a vehiculelor electrice va ajunge la doar 30%.

În schimb, producătorul japonez de automobile promovează o strategie „cu mai multe căi” care include vehiculele electrice împreună cu hibrizii, vehiculele cu celule de combustibil pe bază de hidrogen, combustibilii ecologici și, potențial, alte tehnologii care urmează să apară.

„În viitor, intenționăm să evaluăm, mașină cu mașină, dacă este logic să adoptăm un sistem complet hibrid”, a declarat pentru Reuters David Christ, director de vânzări și marketing pentru Toyota în America de Nord.

Aceste evaluări vor avea loc cu fiecare reproiectare a modelului, dacă nu chiar mai devreme.

Aceasta include revizuirea în curs a modelului RAV4 pentru anul de fabricație 2026. RAV4, cel mai bine vândut SUV din America, are deja variante hibride care reprezintă aproximativ jumătate din vânzări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`