Un supercomputer a analizat Covid-19, cu rezultate neașteptate. Ce este ipoteza Bradykinin și cum ne-ar putea ajuta să luptăm cu virusul

Un supercomputer a analizat Covid-19, cu rezultate neașteptate. Ce este ipoteza Bradykinin și cum ne-ar putea ajuta să luptăm cu virusul
Foto: Pixabay.com

O nouă descoperire făcută de oamenii de știință americani ar putea ajuta în lupta împotriva noului coronavirus. Cu ajutorul supercomputerului Summit de la Oak Ridge National Lab din Tennessee au fost descifrate mai mult de 40.000 de gene de la 17.000 de subiecți, într-un efort de a înțelege mai bine cum acționează SARS-CoV-2 în corpul uman, scrie elemental.medium.com

Un supercomputer a analizat Covid-19. Descoperirile schimbă aproape tot ce se știa despre SARS-CoV-2

Doctorul Daniel Jacobson, om de știință și cel care a coordonat cercetarea, spune că acest supercomputer a decoperit o nouă teorie: ipoteza Bradykinin.

Ipoteza oferă un model care explică multe aspecte ale Covid-19, inclusiv unele dintre cele maibizare simptomeale sale.De asemenea, sugerează mai mult de 10 tratamente potențiale, dintre care multe sunt deja aprobate de administrația responsabilă de sănătatea americanilor (FDA).

Conform descoperirilor echipei, o infecție cu Covid-19 începe în general atunci când virusul pătrunde în organism prin receptorii ACE2 din nas (receptorii, pe carese știe că îi vizeazăvirusul, sunt abundenți acolo.) Virusul trece apoi prin corp , intrând în celule în alte locuri în care este prezent și ACE2: intestinele, rinichii și inima.Acest lucru explică cel puțin unele dintre simptomele cardiace ale bolii.

Dar odată ce Covid-19 s-a stabilit în corp, lucrurile încep să devină cu adevărat interesante, în opinia specialiștilor. Potrivit grupului condus de omul de știință american Daniel Jacobson, datele analizate de Summit arată că noul coronavirus nu se mulțumește să infecteze pur și simplu celule care exprimă deja o mulțime de receptori ACE2. El dezechilibrează în mod activ propriile sisteme ale corpului. Mai exact sunt trimiși receptori ACE2 în locuri în care de obicei sunt foarte puțini, cum ar fi plămânii.

Rezultatul final, spun cercetătorii, este că se eliberează o furtună de bradikinina, care favorizează edemul.

Pe măsură ce bradikinina se acumulează în corp, crește dramatic permeabilitatea vasculară.Pe scurt, afectează vasele de sânge.Acestă analiză seamănă cu datele clinice recente,care consideră din ce în ce mai mult Covid-19 mai ales o boală vasculară, mai degrabă decâtca o boalărespiratorie.

Dar Covid-19 are încă un efect masiv asupra plămânilor. Aceștia se umplu de lichid din cauza furtunii cauzate de bradikinină.

De asemenea, celulele imune ajung în plămâni, a descoperit echipa lui Jacobson, provocând inflamații.

Plămânii pacienților cu Covid-19, plini de lichid. Ventilatoarele sunt inutile în aceste cazuri

Și Covid-19 are un alt truc deosebit de înșelător.Prin intermediul unei alte căi, arată datele echipei, crește producția de acid hialuronic (HLA) în plămâni.

HLA esteadesea utilizat în săpunuri și loțiunipentru capacitatea sa de a absorbi de peste 1.000 de ori greutatea sa în lichide.Atunci când se combină cu scurgeri de lichid în plămâni, rezultatele sunt dezastruoase: formează un hidrogel, care poateumple plămânii la unii pacienți.Potrivit lui Jacobson, odată ce acest lucru se întâmplă, „estecașicum ai încerca să respiri printr-un jeleu”.

Acest lucru ar putea explica de ce ventilatoarele s-audovedit mai puțin eficienteîn tratarea Covid-19 decât se așteptau medicii inițial, pe baza experiențelor cu alți viruși.

„Ajunge într-un punct în care, indiferent de cantitatea de oxigen pe care o pompați, nu contează, deoarece alveolele din plămâni sunt umplute cu acest hidrogel”, spune Jacobson.„Plămânii devin ca un balon de apă.”Pacienții se pot sufoca chiar și în timp ce primesc sprijin respirator complet.

Ipoteza bradikininei se extinde și asupra multora dintre efectele Covid-19 asupra inimii.Aproximativunul din cinci pacienți spitalizați cu Covid-19au leziuni ale inimii, chiar dacă nu au avut niciodată probleme cardiace înainte.O parte din acest lucru se datorează probabil virusului care infectează inima direct prin receptorii ACE2.

Potrivit cercetătorilor, furtunile de bradikinină ar putea crea aritmii și tensiune arterială scăzută, care sunt adesea observate la pacienții cu Covid-19.

Ipoteza bradikininei explică, de asemenea,efectele neurologice ale lui Covid-19, care sunt unele dintre cele mai surprinzătoare șipreocupanteelemente ale bolii.Aceste simptome(care includ amețeli, convulsii, delir și accident vascular cerebral) sunt prezente laaproape jumătate dintre pacienții spitalizați cu Covid-19.Potrivit lui Jacobson și echipei sale, studiile RMN efectuate în Franța au arătat că mulți pacienți cu Covid-19 au suferit scurgeri de sânge în creier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:06 - Cât costă un parfum de la noul brand al Ilincăi Vandici. „Femeile sunt cu de toate, iar parfumul este esențial”
23:53 - Ciolacu reafirmă că-l va desemna premier pe Bolojan dacă va câștiga prezidențialele. Liderul PSD vrea continuarea coaliției cu PNL: „De ce să stricăm ceva ce funcționează?”
23:18 - Geoană: Rugămintea mea din inimă – veniți la vot! Votați cu cine doriți, eu sper că veți vota cu mine / La momentul complicat pe care-l traversăm, eu nu mi-aș da țara pe mâna unor nepricepuți (VIDEO)
23:16 - Șofer mort, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Lugoj. Mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică
22:55 - Cetățenii români vor putea călători fără viza în China. De când intră în vigoare noua hotărâre și până când e valabilă
22:33 - Două femei din Capitală, reținute după ce ar fi încercat să „cumpere” o mașină de lux, fără să plătească la schimb
22:29 - Ciolacu anunță că a vorbit din nou cu Trump și că de la anul vor fi eliminate vizele românilor pentru SUA. La discuție a participat și Viktor Orban
22:10 - Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89″ (VIDEO)
21:59 - Vântul și ninsorile au pus stăpânire pe vestul și centrul țării. Se văd deja primele pagube produse de vremea rea
21:59 - Rareș Bogdan, după ce a votat în Paris: Mă aştept la o prezenţă undeva la 8 – 9 milioane duminică şi din diaspora să sărim de 500.000 (VIDEO)