Un parlamentar prins fără rovinietă s-a gândit să modifice legea: Amenzile pentru lipsa rovinietei, prescrise după 30 de zile!

Un parlamentar prins fără rovinietă s-a gândit să modifice legea: Amenzile pentru lipsa rovinietei, prescrise după 30 de zile!

Deputatul UDMR Márton Árpád-Francisc susţine că statul ar trebui să-i sancţioneze pe şoferi în cel mult 30 de zile, nu într-o jumătate de an sau mai mult, aşa cum se întâmplă acum, anunță Digi24. Şoferii susţin la unison demersul.

Drumul Naţional 1, localitatea Otopeni din judeţul Ilfov. Camerele montate pe suportul metalic nu supraveghează traficul. Prin obiectivele aparatelor de înregistrat sunt scanate toate maşinile care tranzitează zona iar imaginile sunt stocate într-un dispecerat de la Ministerul Transporturilor, unde sunt analizate, iar pentru numerele de înmatriculare care nu se află în baza de date se emit amenzi.

Procedura nu e deloc simplă: angajaţii Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere verifică fiecare maşină în parte, drept pentru care trec şi câteva luni până când sunt identificaţi cei care nu şi-au plătit rovinietele.

Asta a păţit şi deputatul UDMR Márton Árpád-Francisc. După ce a plătit sancţiunea, şi-a dat seama că ar trebui să existe şi un termen de prescripţie a amenzii.

„În era noastră, când totul este pe calculator, eu zic că într-o lună se poate constata că persoana respectivă a circulat fără rovinietă. Și în 15 zile, cu greutatea cu care funcţionează Poşta Română, să ajungă o scrisoare la persoana respectivă. Este în interesul cetăţeanului.", susține deputatul.

În fiecare an, cel puţin un şofer din 10 este amendat pentru că circulă fără rovigneta. Mulţi se plâng că primesc procesele verbale cu întârziere, iar compania de drumuri nu trimite dovada plăţii şi administraţiilor locale. Din această cauză, Fiscul le blochează conturile.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt CNAIR, declară că timpul de înştiinţare pentru şoferul amendat a scăzut foarte mult, de la 6 luni la 2 luni.

Proiectul de lege iniţiat de Márton Árpád-Francisc va fi discutat în comisiile de specialitate din Parlament şi va intra în vigoare dacă va fi votat în cele două Camere.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:10 - Lucian Bode și Robert Sighiartău au votat imediat după ce s-au deschis secțiile de vot: „Am votat omul căruia i se potrivește cel mai bine haina prezidențială” / „Am votat pentru un om care poate să facă față tuturor provocărilor prin care trece România” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante
07:15 - Alegeri prezidențiale 2024. S-au deschis secțiile de vot: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)