Un gigant auto cheamă în service peste 85.000 de SUV-uri. Care este motivul

Un gigant auto cheamă în service peste 85.000 de SUV-uri. Care este motivul
Sursa foto: Shutterstock

Compania auto Ford cheamă în service 85.238 de vehicule Explorer din SUA, în urma unui risc de incendiu. Vehiculele afectate sunt din anii 2020 până în 2022.

O defecțiune a motorului crește riscul incendiului

Autovehiculele Ford afectate sunt echipate cu pachetul Police Interceptor Utility, se întind în anii model 2020 până în 2022. Compania a chemat în service vehiculele afectate în urma unui raport al Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA, care a evidențiat riscul de incendiu în cazul unei defecțiuni a motorului, potrivit invezz.com.

În urma unei defecțiuni la motor, uleiul și vaporii de comustibil pot fi eliberați în compartimentul motorului și se pot acumula în apropierea surselor de aprindere, cum ar fi componentele fierbinți ale motorului sau sistemele de evacuare. Astfel, poate să apară riscul unui incendiu în compartimentul motorului.

Cum se pot confrunta vehiculele Ford cu această problemă

Vehiculele afectate sunt echipate cu motoare hibride și pe gaz de 3,3 litri.  Ford a anunțat că va oferi reparații gratuite proprietarilor vehiculelor afectate.

Pe vehiculele afectate va fi actualizat software-ul Powertrain Control Module (PCM), care gestionează diverse funcții ale motorului. În cazurile în care doar actualizarea software-ului este insuficientă, Ford poate înlocui și blocul lung al motorului, care include componentele de bază ale motorului.

Prin procesul de reparație vor fi rezolvate orice potențiale probleme care duc la defecțiunea motorului și la scurgerile ulterioare de ulei sau vapori de combustibil.

Ce îndrumări au primit proprietarii vehiculelor afectate

NHTSA a emis îndrumări pentru proprietarii SUV-urilor Explorer afectate. Dacă aceștia aud zgomote neașteptate ale motorului sau observă că iese fum din compartimentul motor, li se recomandă să parcheze imediat vehiculul și să oprească motorul.

Astfel, riscul unui incendiu poate fi minimizat până când vehiculul poate fi dus la un service.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”