Îndoieli în privința autonomiei camioanelor electrice: PepsiCo a fost prima companie care a început să opereze camioane electrice Tesla Semi însă, un reprezentant al gigantului a sugerat, recent, că autonomia acestora nu este chiar cea promovată de producător.
Zvonurile despre camioanele Tesla Semi care s-au defectat deja au fost alimentate, recent, de o postare recentă în care un vehicul al subsidiarei Frito-Lay a PepsiCo a fost fotografiat în timp ce era reparat pe marginea unui drum în Modesto, California- relatează Motor1.com.
@sonnysingh84 #modestocalifornia #modesto209 #california #Trucking #tesla #teslasemi #jsktime #edisonmotors #teslasemitruckpepsi #stockton209 #punjabitruckers #dumptruckdriver ##stockton209 #stocktoncalifornia ♬ original sound – Sonny Singh
Compania operează o flotă de 36 de camioane Tesla Semi, după ce livrările au început în luna decembrie a anului trecut. Ca urmare, acestea vehicule nu puteau trece neobservate în trafic.
De-asemenea, ceea ce pare a fi o autoutilitară de serviciu Tesla apare parcată în fața camionului, iar acest lucru sugerează în mod evident că autocamionul a avut o problemă și tehnicienii au fost chemați să ajute.
Another @tesla Semi Breakdown. There is a fine balance of Sustainability and reliability. Fleets can’t depends on units that breakdown. $TSLA
.
2023 @Hyliion ERX 1,000 mile range! pic.twitter.com/spflHq02J2— SilentAlert (@SilentAlert1) January 20, 2023
Compania condusă de Elon Musk a lansat un serviciu special de service pentru camioane anul trecut, numit Semi Service Programme.
În înregistrarea publicată pe o rețea de socializare se vede cum camionul electric este tractat de un vehicul special în afara părții carosabile; mutarea camioanelor electrice defecte nu este o operațiune ușoară, deoarece acestea sunt foarte grele din cauza bateriilor.
Potrivit criticilor, aceste vehicule nu sunt potrivite pentru a transporta greutăți mari pe distanțe lungi iar Gates susține că bateriile sunt mari și grele, astfel că, dacă se vrea parcurgerea unor distanțe mai mari, e nevoie de mai multe baterii.
Astfel greutatea vehiculului crește, iar capacitatea de transport scade în condițiile în care, în Europa, greutatea maximă pe care un camion poate să o aibă cu tot cu încărcătură este de 40 de tone.