Un bărbat care mâncase o ciocolată cu rom a fost oprit de polițiști și testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul a ieșit pozitiv! Ce alcoolemie avea șoferul

Un bărbat care mâncase o ciocolată cu rom a fost oprit de polițiști și testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul a ieșit pozitiv! Ce alcoolemie avea șoferul
Foto ilustrativ: Realitatea de Suceava

Un şofer din judeţul Alba a fost oprit de polițiști, în luna iunie, și a fost testat cu aparatul alcooltest. Deși nu consumase băuturi alcoolice, rezultatul a fost pozitiv.

Ce alcoolemie avea bărbatul care consumase o ciocolată cu rom

Astfel că a rămas fără permis. Șoferul avea o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a solicitat să meargă la un spital pentru a i se recolta probe biologice din sânge. El a scris în procesul verbal că alcool nu a consumat, ci mâncase o ciocolată cu rom înainte cu două ore de a fi testat, conform Alba24.ro.

Rezultatul fiind pozitiv, i-a fost reținut atunci permisul de conducere. Bărbatul a mers la spital pentru recoltarea analizelor, iar rezultatele ambelor analize biologice au ieşit negative.

Șoferul a dat în judecată IPJ Alba

Șoferul a decis să dea în judecată IPJ Alba, fiind sigur că e nevinovat. Un proces a avut loc pe rolul Judecătoriei Sebeș. O primă decizie în acest caz a fost dată de magistrați pe 10 iulie 2024. Bărbatul a câştigat primul proces.

Magistraţii au luat în considerare probele şoferului şi au admis respingerea procesului verbal, astfel că permisul i-a fost restituit. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în apel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`