Transport de criză: Italienii au cumpărat mai multe biciclete decât mașini, pentru prima oară în 60 de ani

Transport de criză: Italienii au cumpărat mai multe biciclete decât mașini, pentru prima oară în 60 de ani
Foto: blogs.sweden.se

În 2011, numărul de biciclete cumpărat de italieni a depășit numărul de autovehicule cumpărate, o premieră de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie The Telegraph.

În țara unor mărci devenite simbol în industrie (Fiat, Ferrari, Lamborghini), aceasta este o schimbare radicală. Mai mult, dacă Italia ocupa odată locuri fruntașe la numărul de mașini deținute pe cap de locuitor, acum cifrele sunt în scădere drastică.

Potrivit datelor, în 2011 s-au cumpărat 1.750.000 de biciclete, față de doar 1.748.000 de mașini, iar numărul de autovehicule noi achiziționate se află la cel mai mic nivel după 1970.

”Tot mai multe persoane își scot vechile biciclete din garaje sau pivnițe”  a precizat Pietro Nigrelli, președintele  Confindustria. ”Biciletele sunt ușor de utilizat și ieftin de întreținut. Iar pe distanțe mici, sunt adesea mai rapide decât alte mijloace de transport.”

Specialiștii consideră că nu se mai atinge niciodată boom-ul din 2008 la vânzările de autovehicule. În august 2012, vânzările au scăzut cu 20% față de anul trecut, în contextul în care și piața europeană este în declin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`