Transition, mașina zburătoare care te scapă de traficul infernal: Are o autonomie de 787 kilometri și costă 279 de mii de dolari

Transition, mașina zburătoare care te scapă de traficul infernal: Are o autonomie de 787 kilometri și costă 279 de mii de dolari
Foto: B1 TV

O companie olandeză a testat cu succes prototipul unei noi maşini zburătoare. Numită „Transition”, aeronava-maşină are o autonomie de 787 kilometri şi o lăţime de doi virgulă trei metri atunci când aripile sunt pliate.

Pentru a putea decola are nevoie de o pistă de aproape opt sute de metri, astfel că visul de a zbura peste blocajele din trafic nu pare să fie realizabil în curând.

Prima încercare a fost făcută în anii patruzeci, însă creatorul acesteia nu a reuşit să o producă în serie din cauza preţului destul de piperat. Nici actuala versiune nu este prea ieftină, costă 279 de mii de dolari, dar asta nu i-a împiedicat pe entuziaştii cu bani să şi-o comande. Fabricantul a primit deja avansul pentru o sută dintre maşinile zburătoare.

Maşinăria poate atinge atât în aer, cât şi la sol o viteză de aproape 200 de kilometri la oră şi o autonomie de zbor de 787 de kilometri. Reprezentanţii companiei speră că vor putea începe să producă în serie maşina zburătoare până în 2014 şi apreciază că poate fi folosită chiar şi pentru misiunile de supraveghere ale forţelor de ordine.

Pentru a începe producţia de vehicule comericale zburătoare, compania are totuşi nevoie de o serie de investitori dornici să vadă pe străzi astfel de vehicule.

Pentru a putea folosi un astfel de aparat, este necesar un simplu permis de conducere şi câteva cursuri de pilotaj pentru aparate uşoare.

 

Mașina zburătoare, model 2012

Embed: " />

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`