Transfăgărășanul, din nou desemnat cel mai spectaculos drum din lume (FOTO)

Transfăgărășanul, din nou desemnat cel mai spectaculos drum din lume (FOTO)

Transfăgărășanul se află din nou în fruntea unui clasament al celor mai spectaculoase șosele din lume.

Jurnaliștii de la CarsRoute au alcăuit o ierarhie a celor mai provocatoare drumuri, în funcție de cât de complicat este traseul, numărul de viraje și liniile de viteză, traficul redus, dar și de peisajul care își taie respirația.

Pe primele locuri se află drumurile care îi provoacă la maximum pe șoferi, dar le oferă o satisfacție uriașă la sfârșitul traseului.

Iată care sunt cele mai frumoase 15 drumuri din lume pe care merită să le parcurgeți:

15. The Overseas Highway – Florida Keys (Statele Unite)

The Overseas Highway trece din insulă în insulă, de-a lungul a 42 de poduri. Autostrada a fost construita în 1938, de-a lungul unei căi ferate distruse de un uragan, iar parcurgerea șoselei durează 4 ore.

14. Red Rock Scenic Road – Statele Unite

The Red Rock Scenic Road parcurge Sedona Red Rock Country, denumit „muzeul fără pereți”.

13. Iroha-zaka – Japonia

Iroha-zaka este un drum sinuos, cu 48 de curbe, care leagă provinciile Nikko și Oku-Nikko.

12. Atlantic Road – Norvegia

Atlantic Road are 5 kilometri, leagă Molde de Kristiansund, și este un drum spectaculos datorită solului pe care a fost construit, care are o multe văi și pante.

11. Oberalp Pass – Elveția

 

Face legătura între Elveția Centrală și cantonul Graubunden Oberland. Este deschis traficului doar vara, iarna fiind transformat în pârtie de schi și săniuș.

10. North Yungas „Road of Death” – Bolivia

„Drumul morții” se întinde pe 70 de kilometri în Anzii bolivieni și leaga capitala de localitatea Coroico. Drumul are o singură bandă, curbe strânse și nu are parapete de protecție. În medie, 250 de persoane mor în acest loc, fiind numit cel mai periculos din lume în 1995.

9. Trollstigen – Norvegia

Situat în regiunea Rauma, „Scara Trolilor” este un drum foarte îngust, înconjurat de cascade spectaculoase, între care Stigfossen, de 320 de metri înălțime. Cuprinde 11 viraje bruște, pe alocuri cu o înclinație de 90 de grade.

8. Guoliang Tunnel Road – China

Drumul este mai degrabă un tunel, fiind contruit de 13 săteni în 5 ani, în munții Taihang. Are 1,2 kilometri lungime, 4 metri lățime și 5 metri înălțime.

7. San Bernardino Pass – Elveția


Traversează Alpii elvețieni și cuprinde un tunel de 6 kilometri.

6. Los Caracoles Pass – Chile și Argentina

Face legătura între Chile și Argentina și traversează muntele Andreas din Anzi.

5. Col de Turini – Franța

Drumul are 34 de viraje și este situat la o altitudine de peste 1.500 de metri. Este inclus în fiecare an în Raliul Monte Carlo.

4. The Jebel Hafeet Mountain Road – Emiratele Arabe Unite

The Jebel Hafeet Mountain Road traversează o porțiune de deșert și ajunge direct la un hotel și la un palat al emirilor.

3. Lysebotn Road – Norvegia

Drumul are 27 de viraje strânse și un tunel de 1,1 kilometri cu alte 3 viraje.

2. Stelvio Pass – Italia

Este al doilea cel mai înalt drum asfaltat din Alpi, aflat la o altitudine de aproximativ 2,700 de metri. Cuprinde 48 de viraje foarte strânse.

1. Transfăgărășan – România 

A fost inaugurat acum 38 de ani și este supranumit „Bulevardul Carpaților”. Traversează cele mai înainte zone din Carpații Meridionali și leagă Curtea de Argeș de Sibiu. Transfăgărășanul a fost numit cel mai bun drum din lume și de realizatorii emisiunii Top Gear.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`