Toyota recheamă în service 110.000 de mașini hibrid pentru probleme la circuitele electrice

Toyota recheamă în service 110.000 de mașini hibrid pentru probleme la circuitele electrice
Foto: carscoop.blogspot.com

Toyota, cel mai mare producător de mașini din lume, recheamă peste 110.000 de mașini hibrid în service, din cauza unor temeri cu privire la circuitele electrice, potrivit BBC.

Conducerea companiei a precizat că sunt vizate mașinile hibrid Highlander și Lexus RX400h din întreaga lume, cu precădere din America, Japonia și Europa, și doar câteva din Canada, Australia și Coreea de Sud.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Toyota, autotorismele s-ar putea opri subit din cauza unei probleme de electricitate, care ar putea duce la topirea unor fire.

Reprezentanții companiei au spus că fac toate eforturile pentru a obține piese care necesită a fi înlocuite și vor lua legătura cât mai repede posibil cu clienții pentru a inspecta autoturismele.

Cu toate că această acțiune ar putea să ridice dubii în rândul utilizatorilor cu privire la calitatea mașinilor produse de Toyota, analiștii sunt de părere că notorietatea companiei nu va fi afectată, ba chiar va fi lăudată că dorește să împiedice eventualele probleme.

Toyota a rechemat aproape 12 milioane de autovehicule în ultimele 18 luni. Analiștii pun problemele de calitate a sistemului de control pe seama expansiunii rapide și cercerii mari de mașini.

Probleme le pentru Toyota au fost amplificate și de cutremurul din 11 martie care a provocat închiderea temporară a unor fabrici, fapt ce a dus la scăderea semnificativă a profitului.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`