Titi Aur, după accidentul din Capitală: Trebuie măsuri de coerciție din ce în ce mai aspre pentru șoferii drogați. Trebuie prinși și trebuie sancționați (VIDEO)

Publicat: 19 01. 2023, 14:43
Foto: Facebook @ Titi Aur

Titi Aur, expert în conducere defensivă și fost pilot de raliuri, a comentat accidentul din Capitală în urma căruia două eleve de 15 ani au ajuns la spital, joi, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și s-a arătat de părere că sunt necesare „măsuri din ce în ce mai aspre” pentru șoferii aflați sub influența substanțelor psihoactive.

Titi Aur, pe B1 TV: Șoferii drogați trebuie prinși și trebuie sancționați

Pornind de la accidentul din Capitală, fostul pilot de raliuri a vorbit despre „cele trei categorii de șoferi care produc accidente”.

„Unii sunt începătorii, care fac accidente din neștiință. Alții sunt cei care au experiență și știința să conducă, dar, din rutină și din faptul că ei consideră că lor nu li se poate întâmpla nimic, fac accidente, produc accidente, și pentru aceste două categorii trebuie să vorbim de educație sau de metode de a transmite mesajul «atenție că puteți păți ceva!». A treia categorie, vorbim de teribiliști. Teribiliști înseamnă cei care își asumă să conducă sub influența alcoolului, a drogului, să meargă cu viteză excesivă, să facă liniuțe în trafic ș.a.m.d.”, a declarat Titi Aur.

„Acum, raportat sau să ne gândim la ce s-a întâmplat acum, drogul și alcoolul îți afectează două capacități pe care le ai. Pe de o parte, atenția distributivă, vezi mai puțin sau remarci, sau observi mai puțin sau mai greu pentru că ești sub influența alcoolului sau a drogului. A doua funcție pe care ți-o afectează este capacitatea de reacție, timpul de reacție. Timpul de reacție normal al unui om este între 1,2 și 1,5 secunde, de când se întâmplă ceva, până când acționezi frâna”, a continuat el.

„Când ești sub influența drogului sau a alcoolului, sau a oboselii excesive, practic, timpul de reacție crește. Mai mult, așa cum foarte bine s-a spus, drogul îți mai dă și acea senzație că ție nu ți se poate întâmpla nimic – și alcoolul, parțial, dar drogul mai mult de atât. Te face și mai «zmeu», sau și mai «taur» (…), îți dă și mai mult acea senzație că nu ți se poate întâmpla nimic și că lumea e a ta. Aici trebuie măsuri de coerciție din ce în ce mai aspre, mai puternice, și asta într-adevăr stă în mâna justiției, a celor care fac legea, în primul rând, a justiției și a Poliției Rutiere. Trebuie prinși și trebuie sancționați”, a mai spus Titi Aur.