Tipuri de aplicații de sharing care te pot ajuta în viața de zi cu zi

Tipuri de aplicații de sharing care te pot ajuta în viața de zi cu zi

Aplicațiile de sharing sunt soluții digitale ce oferă un cadru sigur pentru utilizatorii care își doresc să realizeze anumite schimburi de resurse, contra unor costuri de utilizare foarte avantajoase. Exemple de resurse ce pot fi implicate într-un proces de sharing, între două sau mai multe părți: documente, fișiere media sau chiar anumite produse și servicii.

Pe baza utilizării la comun a unor astfel de bunuri, cu valoare atât pentru mediul online, cât și pentru cel offline, se consolidează un sistem socio-economic 2.0, cunoscut mai bine sub denumirea de economie colaborativă. Acest concept prinde avânt în spațiul UE, pe baza popularizării unor astfel de aplicații, de aceea se observă și eforturile semnificative pentru reglementarea sa.

Astăzi vorbim despre cele mai importante categorii de aplicații pentru sharing din România, înțelegând beneficiile lor pentru cei care se raportează la dinamica acestora.

Aplicațiile de tip ride-sharing

Una dintre cele mai populare categorii de aplicații pentru sharing din România este cea a aplicațiilor de tip ride-sharing. Acestea își concentrează funcțiile și beneficiile oferite în jurul nevoii comune pentru transport, pe distanțe ce pot varia semnificativ, atât în mediul urban, cât și în afara orașelor.

Platforme precum Uber, Bolt sau BlaBlaCar oferă oportunitatea de a călători în mașinile personale ale altor utilizatori, descoperiți prin aplicație. Acest lucru asigură economii semnificative în bugetul de care dispui. De asemenea, aceste tool-uri oferă acces la funcții și instrumente care te ajută să îți organizezi traseul, data și ora plecării sau costul de călătorie.

De asemenea, îți permit să fii informat despre starea traficului și persoanele alături de care călătorești. Toate aceste funcționalități ale aplicațiilor de tip ride-sharing ajută la reducerea riscului de întârziere și pot contribui semnificativ la îmbunătățirea nivelului de siguranță.

Aplicațiile de tip home-sharing

A doua categorie include aplicații de sharing concentrate asupra nevoii de a găsi locuințe private pentru cazare, în regim hotelier, la prețuri mult mai bune decât cele practicate de pensiuni sau hoteluri. Platforme online precum Airbnb oferă oportunități de cazare în întreaga lume, indiferent de tipul imobilului sau capacitatea acestuia, la prețuri accesibile și cu facilități variate.

Aplicațiile de home-sharing reprezintă o soluție la care apelează din ce în ce mai mulți români, atunci când se află în etapa de planificare a unui sejur, sau a unui simplu city-break. Autenticitatea locațiilor de cazare în regim hotelier și lista variată de opțiuni, cu prețuri de neratat, reprezintă elemente esențiale de la baza popularității unor astfel de tool-uri.

Aplicațiile de tip file-sharing

Analizăm acum aplicațiile pentru partajarea de fișiere, ce alcătuiesc una dintre cele mai importante categorii cu tool-uri de sharing ale momentului. Acestea oferă oportunități multiple pentru a-i ajuta pe useri să gestionezi și să optimizeze procesele de zi cu zi. Utilizarea unor instrumente precum Google Drive, Dropbox sau Slack oferă numeroase beneficii pentru economisirea timpului petrecut pe un anumit task.

Mai mult decât atât, au un rol esențial pentru automatizarea anumitor fluxuri de lucru cu un caracter repetitiv, astfel încât userii să se poată concentra asupra unor activități ce implică analiză, creativitate și luarea unor decizii raportate la un anumit cadru de lucru. Nu în ultimul rând, aceste instrumente oferă beneficiul unui acces centralizat la anumite resurse informaționale, printr-o simplă utilizare a unui dispozitiv mobil conectat la mediul online.

Mr. Charge și utilizatorii acestor aplicații

Absolut toate aplicațiile de sharing sunt compatibile cu device-uri mobile, chiar dacă unele dintre acestea pot fi accesate și de pe laptopuri sau terminale de tip „desktop”. Principala miză este, însă, accesarea lor de pe smartphone sau tabletă, în contextul în care societatea este una dinamică, iar aceste dispozitive reprezintă o extensie tehnologică a noastră.

Pentru că o utilizare excesivă este chiar firească, judecând acest aspect prin prisma utilității acestor dispozitive, este simplu de intuit faptul că un smartphone sau o tabletă se descarcă mai devreme sau mai târziu, de multe ori, atunci când avem mai multă nevoie de ele:

  • când dorim să căutăm o mașină pentru a ajunge în siguranță acasă;
  • când suntem interesați să prindem o ofertă de cazare convenabilă;
  • când este important să primim anumite documente legate de job etc.

Mr. Charge este un serviciu de închiriere a bateriilor externe, la care utilizatorii aplicațiilor de sharing pot avea acces, atunci când dispozitivele pe care le utilizează au probleme cu nivelul bateriei.

Descărcarea aplicației Mr.Charge în smartphone, procesul de conectare a acestui tool la un card bancar valabil și utilizarea propriu-zisă a acestuia, pentru a identifica stațiile cu baterii externe din zonă, sunt etape simplu de realizat și oferă utilizatorilor o mulțime de beneficii:

  • accesul la o sursă sigură de energie, contra unor costuri foarte avantajoase;
  • simplitate privind descărcarea și utilizarea zilnică a aplicației Mr. Charge;
  • libertatea de a încărca din mers și simultan până la două dispozitive mobile;
  • posibilitatea de a ridica/lăsa bateriile externe Mr. Charge în diferite locații convenabile;
  • nivelul de conectivitate ridicat al bateriilor externe, datorită mufelor diferite cu care acestea sunt prevăzute: Micro-USB, Lightning, Type-C etc.

Descoperă serviciul Mr. Charge și află mai multe informații utile despre utilizarea aplicației, costurile de încărcare și modul în care identifici stațiile cu baterii externe din zona ta, pentru a avea mereu acces la o sursă de curent electric portabilă, atunci când utilizezi aplicații de sharing!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`