O țară europeană se impune intrării în vigoare a noilor tarife vamale suplimentare anunțate recent de Comisia Europeană la importurile de mașini electrice chineze.
Este vorba despre Germania, care încearcă să împiedice sau să atenueze impactul în cazul în care oprirea completă nu va fi posibilă, scrie Agerpres.
Uniunea Europeană va găsi o soluție cu ocazia unor discuții directe cu China, speră oficialii de la Berlin. Informațiile vin de la o sursă care a dorit să își păstreze anonimatul, întrucât astfel de discuții sunt confidențiale.
Comisia Europeană a anunțat miercuri, 12 iunie, prima decizie provizorie în cadrul anchetei sale antisubvenție pentru BEV-urile asamblate în China, împărțită pe mărci: BYD (17,4%), Geely (20%), SAIC (38,1%), alți producători de BEV din China care au cooperat la ancheta antisubvenție, dar nu au fost eșantionați individual (21%), alți producători de BEV din China care nu au cooperat (38,1%).
Nivelul va veni peste tariful de import de 10% existent și sfidează așteptările industriei de 20%, sugerând că constatările Comisiei sunt destul de dăunătoare.
China a amenințat cu represalii în sectoarele agricultură, aviaţie şi autoturisme cu motoare de mare putere, arătându-și dezamăgirea și opunându-se cu vehemență măsurilor cu privire la mașinile electrice.
Dacă împotriva mașinilor electrice chineze se vor lua măsuri de represalii, producătorii germani, inclusiv constructorii de automobile Volkswagen AG, Mercedes-Benz Group AG şi BMW AG, ar putea să fie afectați.