STUDIU: Mâncarea e mai gustoasă dacă e fotografiată înainte de consum
Dacă mâncarea nesănătoasă este fotografiată înainte de consum, va fi mai gustoasă. Descoperirea a fost făcută de cercetătorii care au efectuat mai multe teste privind influența asupra unui preparat alimentar.
Potrivit cercetării, participanții care au fotografiat mâncarea nesănătoasă, o prăjitură în acest caz, au perceput-o ca fiind mai gustoasă decât cei care nu au făcut poză înainte de o consuma.
De altfel, aceeași prăjitură a fost prezentată ca fiind sănătoasă pentru unii și nesănătoasă pentru alții, după care au fost rugaţi să o fotografieze, potrivit digi24.ro.
Cei care au fost informaţi că prăjitura este nesănătoasă au apreciat mai mult gustul prăjiturii decât cei care au crezut că are ingredinte dietetice.
S-a descoperit că dacă participanţii la studiu sunt informaţi de faptul că alte persoane care consumă mâncare sănătoasă o laudă, participanţilor li se va părea că mâncarea este mai bună.