Sorin Mititelu (ASF): Plafonarea RCA, până pe 30 septembrie. După ce expiră, acele creșteri spectaculoase de prețuri de acum câțiva ani nu se vor întâmpla (VIDEO)

Sorin Mititelu (ASF): Plafonarea RCA, până pe 30 septembrie. După ce expiră, acele creșteri spectaculoase de prețuri de acum câțiva ani nu se vor întâmpla (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Sorin Mititelu, vicepreședinte ASF, a declarat, marți, că plafonarea RCA rămâne în vigoare până pe 30 septembrie și că după ce expiră plafonarea nu vom mai vedea „acele creșteri spectaculoase” de prețuri de acum ceva vreme.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Alex Vlădescu pe B1 TV.

Mititelu (ASF), despre plafonarea polițelor RCA și fluctuațiile de preț

„Acum decizia e de a menține tarifele RCA la nivelul celor practicate de asiguratori la data de 28 februarie 2023, până la 30 septembrie anul acesta. Deci aceasta e decizia aplicabilă și pe care piața o urmează.

În privința evoluției prețurilor, putem constata că au existat o serie de creșteri nu atât de, cum să spun, mari, pentru a se evita a se face confuzie cu acea analiză statistică legată de tariful de referință. Nu are legătură una cu alta. Și acea creștere e înregistrată în pricnipal din cauza faptului că la un moment dat am avut o actualizare a tarifelor maximale cu un indice de 6,8% pentru a acoperi impactul în ceea ce se numește inflația daunelor.

2. Am observat o ajustare urmare a unor noi politici comerciale aplicate de companiile de asigurări, în sensul reducerii unor discounturi pe care anterior le practicaseră.

În general, ce vedem e, totuși, o relativă evoluție într-o marjă relativ strânsă. Per total, mai degrabă piața se îndreaptă spre o anumită stabilizare”, a explicat Sorin Mititelu.

Mititelu (ASF) dă asigurări că nu vor mai crește „spectaculos” prețurile la polițele RCA

Întrebat dacă după ce expiră plafonarea prețurile vor mai rămâne la nivelul de acum, Mititelu a răspuns: „Prețurile vor rămâne într-un sistem în care se face acel echilibru între cerere și ofertă și acel echilibru în care și beneficiarii de asigurări și asiguratorii obțin un rezultat pozitiv. (…) Ce vă pot spune e că acele creșteri spectaculoase de acum câțiva ani, mare parte din cauza unor evenimente majore din piață, nu se vor mai întâmpla”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`