Șoferii, amendați cu până la 2.900 de lei dacă au aceste obiecte în mașină

Șoferii, amendați cu până la 2.900 de lei dacă au aceste obiecte în mașină
Sursa Foto: Pixabay.com

Mulți dintre șoferii din România au obiceiul de a agăța la oglinda retrovizoare tot felul de obiecte, de la odorizante de interior la cruciulițe sau brelocuri cu pozele persoanelor dragi. Acești șoferi sunt însă predispuși la amenzi usturătoare, întrucât Codul Rutier prevedere sancțiuni mari.

Șoferii care țin astfel de lucruri în mașină pot fi amendați

Obiectele agățate la oglinda retrovizoare sunt considerate a fi periculoase pentru că micșorează câmpul vizual al șoferului, astfel securitatea traficului rutier fiind redusă.

Cei care agață diverse obiecte la oglinda retrovizoare riscă să fie amendați.

Chiar dacă pare o chestie banală, autoritățile oferă atenție și respectării prevederilor referitoare la agățarea unor asemenea accesorii, potrivit Gândul.

Art. 102, alin. 36, din Codul Rutier prevede: „Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”.

În aceeași categorie este inclusă și fotografia cu o persoana decedată, în caz de doliu. Unele persoane aleg să scoată la imprimantă o astfel de poză în format A4. Șoferii pot fi sancționați cu o amendă între 1.300 și 2.900 de lei. În aceste cazuri, autoritățile au dreptul de a confisca certificatul de înmatriculare a autoturismului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`