Sfaturi utile care ne pot salva viața când plecăm cu copiii în mașină pe vreme rea / Titi Aur: „Unii părinți sunt inconștienți”

Sfaturi utile care ne pot salva viața când plecăm cu copiii în mașină pe vreme rea / Titi Aur: „Unii părinți sunt inconștienți”
Sursa foto: Freepik.com

Titi Aur, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști din România atunci când vine vorba despre condusul defensiv, a mărturisit că șoferii nu ar trebui să se aventureze la drum lung, mai ales dacă au bebeluși sau copii mici. Recent, campionul a oferit câteva sfaturi importante pe care să le pui în practică în astfel de situații.

Cum să își pregătești mașina iarna, pentru un drum lung

Titi Aur a oferit, pentru cei de la playtech, câteva sfaturi pentru șofatul pe vreme rea. În perioada următoare, meteorologii anunță ninsoare, viscol și temperaturi scăzute.

„Ideal ar fi să evităm să plecăm cu copiii, la drum lung, să traversăm țara cu ei, în mașină, Dar, dacă chiar trebuie, important este să luăm măsuri suplimentare, înainte de a pleca de acasă.

Este obligatoriu să avem rezervorul plin cu combustibil, provizii de mâncare, termos cu apă caldă, haine de schimb, groase, pături, mai ales pentru copii. De exemplu, noi, adulții, putem merge pe jos câțiva kilometri, și prin nămeți, până la primul adăpost, dar dacă ninge viscolit, ce facem cu copiii?

Înainte de a pleca la drum, trebuie să trecem pe la mecanic, ca să ne asigurăm că mașina este perfect funcțională, că funcționează căldura, dezaburirea, că avem lopeți în portbagaj, trusa de prim-ajutor.

Nu de alta, dar poate că suntem nevoiți să așteptăm în mașină, în anume condiții, când nu puteam merge pe jos, până ne vin ajutoare, ca să ne scoată din nămeți. Da, mai sunt și părinți inconștienți, asta va fi de când lumea!”, a spus Titi Aur, potrivit sursei citate.

Ce trebuie să faci atunci când te-ai răsturnat cu mașina

Spre finalul anului trecut, Titi Aur a dat câteva sfaturi utile pentru a ieși cu bine din unele situații mai puțin plăcute atunci când suntem la volan. Printre lucrurile subliniate de campion se numără și momentul în care ne răsturnăm cu mașina. Fostul pilot ne îndeamnă să rămânem calmi.

„Nu mă grăbesc să desfac centura! Oricum am întârziat. Apare sigur dezorientarea așa că ar fi bine să aflu care e susul. Dau drumul la o mâna sau scuip. Îmi găsesc câteva puncte de sprijin pentru a detensiona centură și a nu cădea în cap.

Dacă simt că mașina nu este stabilă, dacă nu a luat foc, mai bine aștept până vin ajutoarele și nu încerc să ies. Îi ajut și pe ceilalți pasageri să iasă când este posibil”, a spus Titi Aur.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`