Sfaturi când cumpărați mașini second hand. Cum să negociați și la ce aspecte să fiți atenți

Sfaturi când cumpărați mașini second hand. Cum să negociați și la ce aspecte să fiți atenți
Foto: Pixabay.com

Mulți români optează pentru achiziționarea unui autoturism second hand și este important să fim atenți la o serie de aspecte când luăm această decizie.

Sfaturi pentru românii care cumpără mașini second hand

Cunoștințele despre domeniul auto sunt un plus în momentul în care încercăm să negociem un preț mai bun cu vânzătorul. Prețul unei mașini se poate reduce cu până la o cincime în urma discuțiilor, scrie Adevărul, care a cerut opinia carVertical în privința interacțiunilor de acest gen.

Fiecare mașină are puncte slabe și ar fi bine să le știm în prealabil. Spre exemplu, am putea citi recenzii online despre autoturismul dorit.

O altă recomandare este să nu ne arătăm entuziasmul în fața vânzătorului.

Cel mai arătos autoturism ar putea ascunde coroziune, anvelope uzate, scurgeri de lichide, zgârieturi și alte probleme.

Este important să efectuați întotdeauna un drive test după ce inspectați mașina. Acest test ar putea fi făcut la viteze diferite, pe tipuri diferite de teren. Încercați frânele și vitezele și ascultați motorul și suspensiile să vedeți dacă nu cumva au vreun zgomot ciudat!

„Dacă cumpărătorul descoperă niște înregistrări istorice negative sau dovezi ale unui accident anterior, aceste lucruri pot facilita negocierea unui preț mai scăzut. Verificarea istoricului unei mașini rulate este un pas esențial, iar omiterea sa poate duce la plata unui preț exagerat pentru un vehicul în stare proastă”, a spus Matas Buzelis, expert auto și șef de comunicații la carVertical.

În cazul mașinilor verificate de carVertical, peste 15% aveau kilometrajul dat înapoi, iar peste 52% aveau înregistrări istorice de daune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`