Service-urile au început să refuze conducătorii auto asigurați la City Insurance. Ce trebuie să facă șoferii cu polițe RCA la această firmă

Publicat: 14 09. 2021, 23:58
Actualizat: 15 09. 2021, 08:44
Foto: cityinsurance.ro

Mai multe service-uri au refuzat să deschidă dosare de daună clienților asigurați la City Insurance, de teamă că un potențial faliment al firmei va face să nu-și mai recupereze banii.

Amintim că City Insurance, cel mai mare asigurator din piață, e la un pas de procedura de faliment după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că în conturile acesteia nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV. Subscrierile vizau capitalizarea cu 150 milioane de euro, necesare City pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment. Pe 8 septembrie, ASF a transmis că va lua deciziile care se impun.

Marți, Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, a declarat pentru HotNews că Autoritatea va analiza situația – „ASF încearcă să corecteze dezechilibre care produc instabilitate în piața asigurărilor” – și că deja a constatat că City Insurance „nu este în legalitate”.

Daniel Apostol a precizat că, potrivit legii, o societate care nu respectă cerința minimă de capital nu poate funcționa. Acesta a mai susținut că City Insurance „trebuia să demonstreze buna credință și să intre în legalitate, dar nu a făcut-o”.

Probleme pentru clienții asigurați la City Insurance. Ce e de făcut

Orice cetățean care are în acest moment o poliță încheiată cu City Insurance poate denunța absolut legal această poliță, încheind în aceeași zi o altă poliță cu un asigurator decent, fără probleme, a spus reprezentantul unuia din cei mai mari brokeri din piață.

„Pierde poate în jur de 200 de lei, dar câștigă mult mai mult în momentul în care riscul unui eveniment nefericit se materializează”, a mai spus acesta, pentru HotNews.

Dosarele de daună deja deschise la City Insurance sunt decontate de Fondul de Garantare a Asiguraților. FGA face plăți și acum, dar e cu circa o lună în urmă. Recomandarea pentru șoferi este să-și schimbe asiguratorul.

Mai amintim că, pe 4 iunie, ASF a anunțat sancțiuni dure pentru City Insurance deoarece societatea raportase încă din 2017 că deține disponibilități bănești la o societate bancară străină cu care, de fapt, n-a avut raporturi contractuale.