Școala de șoferi – Cum se obține permisul auto?

Școala de șoferi - Cum se obține permisul auto?
Foto: https://scoalaautobest.ro

Obținerea permisului auto presupune parcurgerea pregătirii de la școala de șoferi și promovarea examenelor de șofat. Finalizarea unui curs care să-ți dea dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice poate părea dificilă. Însă, în realitate, parcursul este mult mai simplu decât pare. Firmele avizate pentru dezvoltarea competențelor necesare unui conducător responsabil sunt numeroase. Așadar, ai o multitudine de opțiuni din care poți alege.

Fiecare afacere dispune de un număr de instructori auto autorizați și flote de mașini proprii. Astfel, nu vei avea nevoie nici de un autoturism personal și nici de o pregătire anterioară. Pentru a teînscrie la orice scoala auto, veiaveanevoie doar de o fișă medicală și evaluarea psihologică aferentă. Însă, poți primi îndrumări pentru obținerea avizelor chiar de la instituția ale cărei cursuri urmează să le parcurgi.

Școala de șoferi – Pașii pentru obținerea permisului auto

Dreptul de a conduce automobile pe drumurile publice se câștigă în urma dobândirii permisului auto. Până să ajungi la susținerea probei teoretice și traseului practic, va trebui să urmezi procesul de instruire de la școala de șoferi. Așadar, vei întâmpina mai multe obstacole înainte de a deveni un conducător desăvârșit.

Parcursul tău poate deveni anevoios pe alocuri. Însă, pașii sunt simpli și ușor de respectat. Pentru obținerea permisului auto sunt necesare următoarele etape:

  • Găsirea ofertei de școlarizare potrivite – Probabil cea mai dificilă etapă înainte de a conduce singur un autoturism pe drumurile publice. Oferta de școlarizare poate varia de la o firmă la alta. De aceea, va fi necesar să verifici atent toate plusurile și minusurile aduse de fiecare pachet disponibil pe piață. De cele mai multe ori, școala de șoferi este aleasă în baza recomandărilor altor persoane. Însă, chiar dacă e posibil să ai acces la experiența anterioară a unui alt conducător, tot va trebui să faci propria ta cercetare. Poate preferi o anumită marcă auto sau îți dorești ca instructorul tău să fie nefumător. Așadar, e recomand să-ți faci temele înainte de a plăti pentru un serviciu cu o asemenea importanță.
  • Efectuarea testelor medicale și psihologice – Fișa medicală alături de cea psihologică sunt două documente obligatorii pentru orice cursant auto. Ele atestă capacitatea fizică și psihică de a conduce un automobil pe drumurile publice și sunt impuse prin lege. Obținerea celor două avize nu presupune o investiție mare de timp sau bani. Ele se eliberează în urmă evaluării tale de către o serie de medici. Majoritatea centrelor medicale îți înmânează cele două fișe în aceeași zi, după câteva controale amănunțite. Mai mult decât atât, poți solicita recomandări de unități specializate chiar de la școala de șoferi la care vrei să te înscrii.
  • Efectuarea pregătirii teoretice și practice – Cel mai de lungă durată pas în obținerea permisului auto este reprezentat de pregătirea teoretică și practică. Acest principiu se aplica inclusive pentru atestate auto. Înainte de a conduce un autoturism alături de instructorul tău, va trebui să înveți toate noțiunile de legislație necesare. Astfel, vei distinge ușor semnele de circulație, procedurile în situații des întâlnite în trafic și manevrele elementare. Apoi, va trebui să urci la volanul automobilului școlii și să-ți dovedești talentul de conducător înnăscut. În cele din urmă, vei susține un test teoretic și o probă practică. Promovarea lor îți va aduce mult visatul permis auto.

Parcurgerea cursurilor de la școala de șoferi nu ar trebui să-ți ridice probleme. Pașii sunt simpli, iar urmarea lor cu atenție și dedicare te va ajuta să-ți atingi obiectivul. Însă, trebuie să ai în vedere faptul că obținerea permisului auto vine și cu câteva responsabilități. Va trebui să circuli cu maximă prudență și doar conform normelor legale. De asemenea, anticiparea pericolelor va deveni noua ta specializare.

Un șofer e caracterizat de pregătire, atenție și respectarea legislației, pe tine ce te oprește să devii unul?

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)
12:13 - Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie
11:57 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Bătălia pentru Ucraina este pentru viitorul Europei. Este esențial să susținem Ucraina, Republica Moldova (VIDEO)
11:50 - Producătorul Blade Runner 2049 îl dă în judecată pe Musk pentru imaginile cu Robotaxi
11:39 - Ilinca Vandici a comentat noua relație a lui Dorian Popa: „Pe tine te-au prins paparazzi sau te-a filmat cineva pe sub masă”
11:37 - Gabriel Zetea, întrebat despre o eventuală guvernare cu USR: Singurul lucru pe care PSD îl exclude este o colaborare cu AUR, cu Șoșoacă / Sub nicio formă nu excludem PNL (VIDEO)
11:20 - Un mega meteorit a căzut pe fundul oceanului și a fiert apele de pe suprafața Pământului, acum trei miliarde de ani
11:14 - Alexandru Murau (PNL) susține că PSD a lansat o strategie pentru „mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” ca să îl ducă în turul 2 la prezidențiale
11:03 - Care a fost de fapt relația dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu. Soția regretatului artist a mărturisit tot