SCANDAL! Șoferi români de TIR, arestați ABUZIV în Belgia: Ce fac autoritățile de la București? (VIDEO)

SCANDAL! Șoferi români de TIR, arestați ABUZIV în Belgia: Ce fac autoritățile de la București? (VIDEO)

Mai multe tiruri românești au intrat în conflict cu autoritățile belgiene într-un popas-benzinărie din zona portuară Zeebrugge, în apropiere de Bruges (Belgia), în urma unei razii de amploare efectuate luni dimineață. Șoferii au anunțat conflictul pe Facebook, într-un grup destinat transportatorilor, atât pentru a-și informa colegii, dar și cu speranța că autoritățile române să le vină în ajutor. Ei acuză, de asemenea, comportamentul violent și abuziv al poliției belgiene.

Conflictul a pornit de la faptul că potrivit legii din Belgia, șoferii nu au drept de staționare mai mult de 45 de ore și este interzis să doarmă în mașinile pe care le conduc. Reglementarea intrată în vigoare în iulie 2014 prevede amenzi de până la 1800 euro pentru ce-i surprinși că încalcă prevederile cu privire la condițiile de repaos ale transportatorilor. Ceea ce s-a și întâmpălat cu șoferii români blocați acum în Zeebrugge: potrivit anunțurilor postate pe Facebook, au fost operate și unele arestări, ceea ce înseamnă că românii nu au acceptat pașnic rigorile legii din Belgia. Pe de altă parte, românii acuza poliția belgiană de violență și abuz.

Scandal cu TIRURI românești în Belgia: Violență și arestări

#DIRECT_ONE_uehycf#

Deși legea nu e recentă și e făcută pentru protecția traficului, șoferii din România nu au diurnele omologilor lor internaționali, care să le permită cazarea în spații corespunzătoare. De asemenea, raportat la lefurile pentru care trebuie să gonească zile în șir, românul preferă să doarmă în cabină și să mai economisească un ban. Principalii vinovați pentru o asemenea situație nu sunt șoferii, cât patronatele.

SCANDAL! Șoferi români de TIR, arestați ABUZIV în Belgia: Ce fac autoritățile de la București?

#DIRECT_ONE_0aoi5z#

"Fraților nu sunt de acord cu hotelul! Am și argumente: dacă patronii ne plătesc hotelul fiți siguri că nu plătesc și mâncarea, și nu știu care dintre noi își permite să stea un Weekend pe mâncare la hotel. Sigur că n-o să se permită butelia și tradiționala Bucătărie șoferească în incintă", spune unul dintre șoferii de TIR în dezbaterea desfășurată pe Facebook.

Este de așteptat, dat fiind că nu este vorba de un incident minor, ca autoritățile de la București să intervină pentru atenuarea situației, pe termen scurt – la nivelul autorităților locale din Bruges, iar pe termen lung – la nivelul legilor și regulamentelor din România cu privire la transportatori.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card
21:57 - Mai este posibilă scoaterea lui Călin Georgescu din cursa pentru prezidențiale? Elena Lasconi: „Cele 3 decizii ale CCR sunt atât de grave încât nu cred că se mai pot repara vreodată. E extrem de grav ce s-a întâmplat” (VIDEO)