Pandemia de Covid-19 și criza anunțată în urma acesteia nu i-a speriat pe români. În ultimele luni, mai multe mașini de lux au fost înmatriculate în țara noastră. Porsche, Bentley, Rolls-Royce,Ferrariși Lamborghini sunt doar câteva din mărcile adorate de conaționalii cu dare de mână.
Luând în calcul perioada ianuarie-august, aproape 300 de astfel de mașini au fost înmatriculate în România, arată datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), potrivit Digi24.
În august a fost înmatriculat un model Bentley în România, dar, în total, 13 astfel de mașini au fost achiziționate în România de la începutul anului.
De asemenea, doi români și-au luat Ferrari luna trecută (14 de la începutul anului), trei au preferat Lamborghini (24 de la începutul anului) și trei Maserati (8 unități de la începutul anului).
Porsche este deja o marcă des întâlnită pe străzile patriei. 26 de români și-au luat un Porsche în luna august (228 de la începutul anului).
Un român a vrut să conducă un Rolls-Royce. El a făcut achiziția luan tercută, iar alți 6 de la începutul anului.
Totodată, luna trecută au fost înmatriculate în România și 8 modele electrice Tesla (39 de la începutul anului)
În luna august 2020 au fost înmatriculate 12.940 autovehicule (autoturisme, vehicule comerciale ușoare și grele, minibuze și autobuze), cifră inferioară cu 52,5% celei din luna similară a anului 2019, când au fost înmatriculate 27.269 autovehicule, multe datorită unor termene limită impuse de regulamentele europene de omologare.
Astfel, după 8 luni din 2020, observăm o scădere generală a pieței de 37,8% în raport cu perioada similară din 2019), potrivit datelorDRPCIV, prelucrare de APIA.
În ceea ce privește achizițiile de autoturisme noi din UE, este relevantă situația din țările Europei de Vest (peste 90% din piața auto europeană) care, în luna august, a înregistrat o scădere de 15,5% comparativ cu luna similară a anului 2019.
Ca urmare, după primele 8 luni din 2020, pe ansamblul acestui grup de țări, se înregistrează o evoluție generală negativă (-33,1%) comparativ cu aceeasi perioadă din 2019.