Renault nu are softuri modificate, dar depășește normele de poluare pentru mașinile diesel (VIDEO)

Renault nu are softuri modificate, dar depășește normele de poluare pentru mașinile diesel (VIDEO)
Foto: mascoche.net

Un nou cutremur pe piaţa auto. Renault şi alţi doi constructori auto depăşesc normele de poluare pentru maşinile diesel, a anunţat ministrul francez al energiei. Segolene Royal a precizat însă că nu a fost descoperit software fraudulos pe maşinile Renault, însă emisiile de dioxid de carbon şi de oxid de azot sunt peste normele legale.

Situaţia de la Renault nu este însă în niciun caz la fel de gravă ca la Volkswagen, a completat ministrul francez al economiei. Acţiunile Renault au închis în scădere cu 10% sedinţa bursieră, transmite B1 TV.

Renault, probleme cu noxele

#DIRECT_ONE_90s6dz#

Francezii au testat mai multe modele pentru a vedea dacă exista software care să păcălească testele de emisii. Iar concluzia a fost ca Renault NU a instalat niciun astfel de soft. Ministrul energiei Segolene Royal a spus că au fost detectate emisii peste normele acceptate la modelele mai multor mărci. Ministrul francez al economiei, Emmanuel Macron, a declarat că situaţia de la Renault nu se poate compara cu cea de la Volkswagen. Actiunile Renault au scazut cu 20% la bursa dupa ce s-a aflat ca o parte dintre sediile companiei au fost perchezitionate saptamana trecuta. Autoritatile franceze antifrauda au perchezitionat unitati din domeniul omologarii si al unitatilor de control pentru motoare, banuiala fiind ca ar putea sa fi existat fraude la nivelul emisiilor. Renault a confirmat ca s-au facut perchezitii si spune ca nu s-a descoperit nici fel de soft ilegal (Detalii AICI)

Separat, şi acţiunile grupului Fiat Chrysler au fost suspendate în mai multe rânduri de la tranzacţionare, la bursa din Milano, după o scădere de peste 10%. Aceasta a fost provocată de faptul că doi dealeri auto din SUA au intentat un proces civil la un tribunal federal din Chicago, în care acuză, printre altele, că Fiat Chrysler a conspirat cu unii dealeri pentru a umfla datele referitoare la vânzările lunare. Asta în condiţiile în care compania a raportat 69 de creşteri consecutive ale vânzărilor din SUA, după ce a ieşit din faliment.

Producătorii auto au intrat în atenţia autorităţilor de reglementare din luna septembrie, după ce conducerea Volkswagen a recunoscut că a înşelat testele de poluare pentru 11 milioane de automobile diesel la nivel mondial, prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`