Renault a prezentat modelul Dacia Duster EDC la Salonul Auto de la Paris (VIDEO)

Renault a prezentat modelul Dacia Duster EDC la Salonul Auto de la Paris (VIDEO)

Grupul Renault a prezentat la Salonul Auto de la Paris modelul Dacia Duster EDC. Mașina este expusă la standul mărcii Dacia, alături de versiunile restilizate ale Dacia Sandero Stepway, Dacia Logan și Dacia Logan MCV.

”In premiera, Duster dispune de cutia de viteze EDC (cutie de viteze automata, cu 6 trepte). Aceasta cutie, cu dublu ambreiaj, ofera confortul si placerea de a conduce a unei cutii automate, in conditiile unui nivel al consumului si al emisiilor de CO2 apropiat de cel al unei cutii manuale. Cu noua cutie EDC, nu mai este nevoie ca soferul sa ambreieze si sa schimbe manual treptele de viteza. Sofatul devine mai simplu, iar schimbarea treptelor se efectueaza fara sincope. Transmisia EDC este insotita de un sistem de asistenta la demarajul din rampa. In aceasta situatie, calculatorul EDC si sistemul de franare ofera soferului timpul necesar pentru a actiona pedala de acceleratie fara ca vehiculul sa dea inapoi. Duster EDC este echipat cu motorul diesel dCi 110 CP 4×2 S&S”, se arată într-un comunicat Dacia, citat de HotNews.

Dacia Duster EDC va fi disponibilă pe piață de la începutul anului viitor.

Renault a prezentat modelul Dacia Duster EDC la Salonul Auto de la Paris

#DIRECT_ONE_hcuhlu#

În comunicat se mai arată că Dacia propune, în funcție de țară, o nouă versiune Duster Black Touch, care se remarcă printr-un ”look mai atrăgător și un echipament complet incluzând, în Franța, sistemul de navigație MediaNav și camera de filmare pentru marșalier”.

Cutia de viteze EDC pe Duster este disponibilă exclusiv pentru motorizarea 1.5 dCi 110 2WD, adică pe motorizarea diesel de top și tracțiune pe roțile din față, și costa 1.300 euro în plus față de o versiune echivalentă cu transmisie manuală.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`