Raliul Mongoliei a ajuns… la Mamaia! Sute de mici mașini colorate au invadat stațiunea de pe litoral (VIDEO)

Publicat: 24 07. 2016, 12:05

Mai vechi sau mai noi, tunate sau păstrate în dulcele stil clasic, dar toate bine întreţinute – maşinile care participă la Raliul Mongoliei au ajuns la Mamaia. Un camping auto a fost improvizat în staţiunea de pe litoral, spre încântarea turiştilor, arată B1 TV. Provocarea este una uriaşă. Piloţii trebuie să treacă de linia de finiş, după ce au călătorit din Anglia până în… Mongolia cu autoturisme mici, de oraș.

Sunt pasionaţi de adrenalină, dornici de aventură şi se implică în salvarea şi replantarea pădurilor tropicale. Vorbim despre cei peste o mie de participanţi ai Raliului Mongoliei, cel mai mare raliu caritabil din lume. În drumul lor către linia de sosire, mai mulţi piloţi au făcut un popas la Mamaia. Astfel sute de maşini colorate au umplut parcarea unui camping din staţiunea de pe litoral.

”Am venit cu această maşină drăgălaşă. Este foarte specială. Încă nu s-a stricat, ceea ce este fantastic. Este din 1988, deci are 28 de ani”, a spus unul dintre participanți.

Raliul Mongoliei a ajuns… la Mamaia!

#DIRECT_ONE_b5xn4g#

Cei mai iscusiți și-au modificat autoturismele pentru a evita multe probleme care ar putea să apară pe drum. Unul dintre ei şi-a îmbrăcat maşina în folie aurie care atrage soarele și a montat apoi un panou solar. Organizatorii nu le oferă asistență tehnică sau medicală și trebuie să se descurce singuri.

”Este de 3 KW. Ajută la încărcarea bateriei din interior. Când maşina nu mai dispune de energie, folosim bateria”, a explicat acesta.

Șoferii au plătit o taxă de participare de 500 de lire sterline, ce va fi folosită pentru salvarea și replantarea pădurilor tropicale. Ei și-au obținut singuri vizele necesare pentru a putea tranzita țările.

”Traseul pe care îl recomandăm este format din Georgia, Azerbaidha, Turmenistan, Iran, Rusia și Mongolia”, a declarat Vlad Grigore, organizator.

Ajuns la cea de-a 13 ediție, raliul Mongoliei este cel mai mare eveniment caritabil de acest gen din lume. Cei care ajung ultimii la destinație sunt considerați câștigători pentru că trec prin cele mai multe experiențe.