Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu

Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

A venit și rândul transportatorilor să iasă în stradă, pentru a protesta împotriva Guvernului Cîțu. Asociațiile de profil au anunțat că mitingul de mare amploare se va desfășura miercuri, 29 septembrie 2021, în Piața Victoriei. Angajații și patronii își vor striga nemulțumirea față de cele mai acute probleme din industrie: reîncadrarea diurnei ca venit salarial, criza RCA și carantinarea șoferilor profesioniști.

Mitingul transportatorilor se va desfășura în intervalul 6 dimineața – 4 după-amiaza.

În vara anului curent a circulat pe surse o informație cu privire la un proiect de lege pentru aministia fiscală. Proiectul de lege nu a fost publicat pe site-ul Parlamentului, iar transportatorii susțin în continuare că nu vor face pasul înapoi.

„Deși apreciem că noul proiect de lege va aduce o decizie în legătură cu amnistia fiscală, considerăm că protestul din data de 29 septembrie din Piața Victoriei din București trebuie să aibă loc întrucât transportatorii români sunt îngrijorați de faptul că procesul de aprobare în Parlament al noului proiect de lege privind amnistia fiscală este de lungă durată și de multe ori unele proiecte de lege au fost retrase.

În același timp, proiectul de lege menține riscul reîncadrării diurnei în baza constatărilor Inspecției Muncii, cu un impact negativ semnificativ asupra competitivității transportatorilor români în UE, deja grav afectată de noile prevederi ale legislației europene aduse de Pachetul Mobilitate 1″, se arată într-un comunicat de presă al transportatorilor.

Controverse în domeniul transporturilor

În prezent, nu este clar dacă proiectul de lege înlocuiește diurna pentru deplasările externe pentru toate domeniile de activitate și cum va fi afectată diurna pentru național.

În prezent, diurna se aplică conceptual și la național, și la internațional cu valori diferite. În ceea ce privește noul proiect, acesta pare că tratează doar activitatea internațională, în timp ce pentru național rămâne conceptul de diurnă, așa cum este în prezent stabilit prin lege.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante
07:15 - Alegeri prezidențiale 2024. S-au deschis secțiile de vot: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni