Proprietarii autoturismelor Tesla au reclamat mai multe cazuri în care vehiculele s-au oprit fără motiv, astfel că autoritățile americane de resort au inițiat o anchetă, relatează CNN.
Potrivit sursei citate, problema ar putea avea legătură cu funcția de frânare automată a Tesla, care acționează frânele atunci când acest lucru nu este necesar.
„Dacă datele arată că poate exista un risc, NHTSA va acționa imediat”, au afirmat reprezentanții Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi.
Deși funcțiile de frânare automată pot ajuta la prevenirea accidentelor, ele pot provoca, de asemenea, probleme sau chiar coliziuni din spate, dacă sistemul oprește mașina în mod inutil atunci când detectează în mod fals un obstacol. O investigație ar fi ultimul pas înainte ca autoritatea federală să ceară companiei să recheme vehiculele pentru a remedia situația.
Tesla a reacționat la reclamațiile proprietarilor și a actualizat software-ul său de frânare automată. Se pare că aceasta măsura nu a fost eficientă. Numărul plângerilor a crescut semnificativ.
Acesta este doar cel mai recent caz dintr-un șir de probleme de siguranță ridicate de NHTSA în ceea ce privește Tesla. Constructorul de automobile electrice a fost forțat să recheme toate cele 53.822 de vehicule echipate cu funcția de „conducere autonomă completă” din cauza unor probleme de software.
În plus, anul trecut, NHTSA a forțat Tesla să dezactiveze o funcție care permitea pasagerilor să joace diverse jocuri video pe ecranul computerului de bord în timp ce mașina era în mișcare.
Tesla a fost criticată dur de senatorii Richard Blumenthal din Connecticut și Edward Markey din Massachusetts
„Deși sistemele automate de conducere și de asistență pentru șofer au potențialul de a spori siguranța, ele trebuie implementate cu garanții puternice care să asigure că mașinile noastre respectă regulile de circulație”, se arată în declarația celor doi senatori democrați.