Proiect de lege: Se anunță schimbări majore pentru polița de asigurare auto. Ce trebuie să știe șoferii

Proiect de lege: Se anunță schimbări majore pentru polița de asigurare auto. Ce trebuie să știe șoferii
Sursa foto: captura video Youtube/ Observator news

Există o veste bună pentru șoferi în cazul nefericit în care rămân fără permis de conducere. În plus, pe durata în care se vor deplasa ca pietoni, vor avea posibilitatea să suspende temporar polița de răspundere civilă auto. Această prevedere se regăsește în noul proiect de lege privind RCA, care se află în prezent în proces de dezbatere. Totodată, nu este singura modificare care îi afectează în mod direct pe șoferi.

Schimbări majore în legea RCA

Din ianuarie 2024, noi reguli vor intra în vigoare în România, conform unei directive europene. Se va putea suspenda contractul RCA doar în caz de pierdere a permisului sau avarie a mașinii. Toate mașinile vor fi monitorizate pentru a verifica valabilitatea RCA, scrie Observator News.

Pentru a suspenda polița RCA, trebuie să contactați asiguratorul și să furnizați dovezi că mașina este avariată sau că ați rămas fără permis auto. Mașina trebuie ținută într-un spațiu privat în timpul suspendării, nu pe stradă. Pentru prelungirea suspendării, este necesar un act adițional. ASF a transmis aceste modificări către Ministerul de Finanțe, iar în viitor, ar trebui să apară un proiect pus în transparență decizională și să fie adoptată o hotărâre pentru a modifica legea RCA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`