Producătorul de mașini care suspendă livrările pentru 10 modele, la nivel mondial

Producătorul de mașini care suspendă livrările pentru 10 modele, la nivel mondial
Foto ilustrativ: Facebook

Compania Toyota va suspenda temporar livrările a 10 modele de vehicule după ce furnizorul Toyota Industries Corp a dezvăluit probleme de certificare privind unele motoare diesel.

Toyota anunță suspendarea livrărilor pentru 10 modele de autoturisme

Un comitet de investigație a constatat nereguli în timpul testării puterii de ieșire care au efectuat măsurători bazate pe module de computer care rulau software ce diferă în cele din urmă de software-ul folosit pentru producția de masă, a declarat luni producătorul auto japonez într-un comunicat. Aceasta a dus la valori cu mai puține variații, potrivit fortune.com.

Problema certificării este cea mai recentă lovitură care a lovit Toyota, în urma unui anunț al subsidiarei Daihatsu Motor Co luna trecută potrivit căruia majoritatea vehiculelor sale nu au fost testate corespunzător pentru siguranța la coliziune și că producătorul de automobile a manipulat rezultatele testelor care datează încă din 1989. Ca urmare, Daihatsu oprește livrările și suspendă operațiunile cel puțin până în februarie.

„Pentru a merge mai departe ca grup, este necesar să existe un sistem de management care să pună în valoare vocea lucrătorilor de pe teren”, a spus CEO-ul Toyota, Koji Sato, admițând că fabricarea datelor este o problemă la filialele producătorului auto și că există probleme de comunicare.

Toyota va opri imediat producția modelelor afectate în Japonia și va opri producția de modele afectate în străinătate începând de marți, a spus Sato, producția urmând să repornească în funcție de țară.

„Pe măsură ce industria auto trece printr-o schimbare o dată la 100 de ani, trebuie să ne gândim cum să facem față noilor provocări și tehnologii”, a spus el.

Astfel de cazuri de comportament necorespunzător „ar putea dăuna Toyota Industries și, prin extensie, grupului Toyota în ansamblu”, a declarat analistul senior Bloomberg Intelligence Tatsuo Yoshida.

Probleme constatate în urma testelor

Comitetul implicat în problema Toyota Industries a constatat nereguli în timpul testării cailor-putere pentru trei modele de motoare. În total, 10 modele de mașini folosesc motoarele din întreaga lume, potrivit companiei. Printre acestea se numără Land Cruiser Prado, Land Cruiser 300, Fortuner și Hilux.

Neregulile au apărut „pentru a evita o întârziere în producția de masă”, a declarat Hiroshi Inoue, președintele Comitetului Special de Investigații, într-un briefing separat, adăugând că „responsabilitatea revine conducerii superioare”.

Președintele Toyota Industries, Koichi Ito, a spus că „nu am comunicat suficient cu Toyota Motor în ceea ce privește procesul de testare” după ce comenzile au crescut din 2017. El a spus că va căuta să reconstruiască comunicațiile cu compania-mamă. Impactul scandalului asupra câștigurilor este momentan necunoscut, a adăugat Ito

Urmăriți B1TV.ro și pe
`