Premierul Marcel Ciolacu: „Fără industria auto, economia României se prăbușește”. El cere măsuri din partea Comisie Europene, ca să nu se ajungă la concedieri masive

Premierul Marcel Ciolacu: „Fără industria auto, economia României se prăbușește”. El cere măsuri din partea Comisie Europene, ca să nu se ajungă la concedieri masive
Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD și candidatul partidului la prezidențiale. Sursa foto: Captură video - Partidul Social Democrat / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că noua Comisie Europeană trebuie să vină cu „o abordare mult mai sustenabilă pentru industria auto”, pentru că în caz contrar în următorii doi ani vor fi „disponibilizări masive”.

S-ar putea ajunge la disponibilizări masive

Marcel Ciolacu a subliniat că motorul economiei europene este această industrie și a avertizat că, „fără industria auto în România, economia României se prăbușește”.

„Este momentul, pentru că tot suntem la un început drum atât al Comisiei Europene, cât și al Parlamentului European, să avem o abordare mult mai sustenabilă în ce privește industria auto.

Dacă nu vom lua măsuri și nu vom trage semnalul de alarmă încă de la începutul acestui ciclu parlamentar, anul viitor și, mai mult, peste 2 ani vor fi mari probleme în industria auto”, a afirmat Marcel Ciolacu într-un discurs la Forumul Mobilității Sustenabile și Accesibile, citat de G4Media.

În opinia sa, este nevoie de programe de susținere a industriei auto, care de fapt a dat toată sustenabilitatea Europei.

„Suntem într-un moment de descreștere atât în România, cât și în toată Europa și, dacă nu vom interveni, vom ajunge la disponibilizări masive”, a avertizat Marcel Ciolacu.

Premierul român a subliniat că Comisia Europeană va trebui să vină cu „susținere masivă pentru această industrie”.

„Am citit programul Draghi, unde e trecut acest lucru, dar uităm când vorbim de industraliazări, uităm că motorul economiei e industria auto, pentru că are o dezvoltare pe orizontală fabuloasă.

E un moment când toate forțele politice trebuie să înțeleagă că, fără industria auto în România, economia României se prăbușește”, a avertizat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`