Pregătește-ți autoturismul pentru vară în 8 pași

Pregătește-ți autoturismul pentru vară în 8 pași

Iarna este pe final iar primăvara este anotimpul perfect pentru a începe să ne pregătim autoturismul pentru vară. Având în vedere că nici vremea nu mai este ce a fost, este bine să fim pregătiți pentru zilele foarte calde, chiar înainte de venirea verii. 

În mare parte, condusul pe timp de iarnă dar și condițiile meteo, fac ca autoturismul să treacă prin tot felul de lucruri, trezindu-ne chiar și cu daune produse de sare, zăpadă sau gheață, în ceea ce privește autoturismul. 

Pentru că, o deja începe sezonul în care plimbările cu mașina vor fi mai lungi și mai dese, pregătindu-ne chiar și pentru concedii sau ieșiri de weekend, este bine să nu plecăm la drum, până ce nu am verificat autoturismul la AUTO VROM.RO și ne-am asigurat că totul este perfect funcțional și că eventualele daune au fost rezolvate.  

Schimbarea anvelopelor 

Deși este recomandat să verifici presiunea anvelopelor constant, acum când treci de la anvelopele de iarnă la cele de vară este musai să nu sari peste acest pas. 

Pentru a te asigura că nu vei avea probleme în timpul deplasării, la viteze mari, verifică presiunea acestora. 

Dacă tot ești aici, aruncă o privire și asupra plăcuțelor de frână, pentru a vedea dacă nu necesită a fi schimbate. 

Verifică uleiul de motor

Primăvara este momentul perfect pentru a verifica dacă uleiul de motor trebuie schimbat sau este în regulă. 

În cazul în care nivelul acestuia este scăzut, trebuie completat și ideal ar fi să notezi când ai făcut această completare. Pentru că dacă o faci prea des, atunci ar putea fi o problemă semnificativă la motor. 

Verifică și lichidul de frână, lichidul de servodirectie și lichidul de la cutia de viteze. 

Schimba lichidul de parbriz

Pentru că lichidul de iarnă are un conținut ridicat de alcool acesta ar putea să uzeze garniturile de la motorasul electric din rezervor, deci aici trebuie verificat că totul este în regulă și înlocuit ulterior lichidul de iarnă cu cel de vară. 

Lichidul de vară, are proprietăți anti coroziune antiaburire și antistatice și cu cât îl schimbăm mai repede cu atât mai bine. 

Verifică acumulatorul

Pe timp de iarnă, temperatura scăzută, suprasolicită bateria autoturismului, în special, atunci când aceasta este veche și cu fiecare sezon rece care trece, se mai scade din durata de viața a acumulatorului. 

Așadar verifică dacă bornele nu sunt oxidate și testează acumulatorul la un service specializat. 

Antigelul

Antigelul trebuie verificat periodic și completat. Atunci când sunt diferente de temperaturi, nivelul acestuia scade, și  acesta își poate pierde inclusiv din proprietăți. Acest lucru poate duce la fierberea antigelului pe timp de vară și poate dăuna motorului. 

Verifică atât nivelul acestuia cât și să nu fie scurgeri pe la pompa de apă sau îmbinări. 

Ștergătoarele

Și ștergătoare sunt suprasolicitate iarnă datorită gheții și zăpezii dar și folosirii frecvente. Inclusiv sarea și noroiul care ajung pe parbriz de pe șosea pot dăuna acestora și trebuie să verificăm dacă este nevoie să le înlocuim. De obicei primăvara este momentul perfect pentru a schimba stergatoarele pentru a le avea în condiții optime tot anul. 

Piesele mecanice

Tot acum este momentul să verificăm direcția și suspensiile să nu aibă jocuri. Acestea pot fi deteriorate în timpul iernii din cauza temperaturilor scăzute dar și a gropilor. În cazul în care este nevoie se pot înlocui inclusiv bucșile, bieletele și capetele de bară. 

Și filtrul de de aer și kitul de ambreiaj (dacă ai mașina pe diesel) trebuie verificate. 

Partea electrică

Întreg sistemul electric ar trebui să fie verificat chiar la începutul primăverii pentru că în timpul iernii acesta se poate oxida. 

Dacă ai motor pe benzină verifică încărcarea alternatorului, fisele bujiilor dar și managementul motorului (senzori, debitmetru, clapeta de accelerație). 

Nu uita de verificarea aerului condiționat pentru a te putea folosi de el pe perioada verii. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Cât de sigur este să mergem cu „ocazia”? Titi Aur oferă sfaturi celor care au acest obicei: „Nu te urca în mașina cuiva pe care nu îl cunoști, este periculos”
23:53 - Un tânăr din Botoșani a fost reținut, după ce a produs un accident rutier. Ce au descoperit polițiștii ajunși la fața locului
23:48 - Funeriu: Candidez la prezidențiale pentru că m-am săturat să aud numai idei periferice / E nevoie de predictibilitate / Partidele acum sunt sisteme defecte, o ditamai coaliție ne pune pe masă moaștele sfântului USL (VIDEO)
23:35 - Un pilot ucrainean de F-16 a stabilit un nou record. Despre ce este vorba
23:30 - Donald Trump amenință Hamas dacă nu eliberează ostaticii deținuți: „Iadul se va dezlănţui în Orientul Mijlociu”
23:08 - Zeci de oameni blocați de trei zile într-un pub din Marea Britanie. Nu pot pleca din cauza zăpezii
23:02 - Poliţişti din întreaga ţară anunță proteste de avertisment din cauza Ordonanței „trenuleț”: „Opriți bătaia de joc la adresa siguranței naționale!”
22:57 - Sebastian Dobrincu în centrul unui scandal din mediul online. Cum a răspuns iubita sa celor care îl acuză
22:44 - Temperaturile ridicate au dus la apariția primilor ghiocei, iar pomii fructiferi au deja muguri mari. Producțiile sunt în pericol
22:21 - Nicușor Dan: Șansele ca PNL și UDMR să sprijine candidatura mea sunt mici / L-aș pune premier pe Ilie Bolojan dacă aș avea garanția că strânge o majoritate parlamentară