Schimbare MAJORĂ la Codul Rutier din luna octombrie: TOŢI ŞOFERII români care fac asta riscă enorm…

Schimbare MAJORĂ la Codul Rutier din luna octombrie: TOŢI ŞOFERII români care fac asta riscă enorm...
Foto: Politia Romana / Facebook

Schimbări majore pentru şoferii românii! De la 1 octombrie, Codul Rutier prevede că posesorii de autoturisme vor avea mai mult timp la dispoziție să plătească amenzile rutiere reduse la jumătate.
Până acum, amenzile primite de la polițistii rutieri puteau fi plătite la jumătate în primele 48 de ore.

Modificările aduse de la 1 octombrie Codului Rutier permit contravenienţilor să-şi achite amenzile într-un interval de maximum 15 zile lucrătoare de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal.

”Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal”, potrivit modificărilor aduse articolului 28 din ORDONANŢĂ nr. 2 din 12 iulie 2001.

„Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veţi putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei. Şi tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la poliţist… eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetăţean şi poliţist!”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit stirimondene.fanatik.ro, pentru a plăti amenda rutieră la jumătate, şoferii vor trebui să meargă fie la sucursalele CEC, la Trezorerie, la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale sau vor putea face plata online sau pe ghiseul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`