(P) Cum funcționează elevatoarele auto cu două coloane?
(P) Dacă îți dorești un echipament puternic și competent pentru afacerea ta cu automobile, îți propunem să investești într-un elevator auto cu două coloane din variata colecție de elevatoare auto comercializate de magazinul online eqp.ro. Aceste utilaje oferă beneficii imposibil de obținut cu alte echipamente, în schimbul unor prețuri convenabile.
Care este modul de funcționare al elevatoarelor auto cu două coloane?
Elevatoarele auto cu două coloane pot fi de două feluri: elevatoare auto electromecanice sau elevatoare auto electrohidraulice. Însă indiferent de modul lor de acționare, majoritatea ridică vehiculele care nu le depășesc sarcina lor maximă de ridicare până la o înălțime de aproximativ 1900 mm pentru efectuarea operațiunilor de revizie și depanare.
În cazul elevatoarelor electromecanice, cele două coloane sunt acționate de unul sau două motoare în funcție de sarcina maximă pentru care au fost concepute s-o ridice. Pe de altă parte, elevatoarele electrohidraulice au câte un sistem hidraulic format dintr-o pompă și doi cilindri.
În ceea ce privește prețul, tariful elevatoarelor auto cu două coloane depinde de modelul acestora. Dar indiferent de costul de achiziției, îți recomandăm să investești într-un elevator auto care să se preteze la afacerea pe care o conduci deoarece indiferent de cât cheltuiești pentru el, investiția se va amortiza rapid și garantat, un astfel de utilaj dovedindu-se indispensabil încă din prima zi de punere în funcțiune.
Cele mai importante condiții pe care trebuie să le îndeplinească vehiculele auto pentru a putea fi ridicate de la sol cu ajutorul elevatoarelor cu două coloane sunt următoarele:
-
să aibă o masă care să nu depășească sarcina maximă de ridicare a utilajului;
-
să aibă o distanță între punctele de susținere de minim un metru;
-
să aibă între punctele de susținere o distribuție reversibilă.
Care este cel mai sigur și mai simplu mod de a monta un elevator cu două coloane?
Niciun elevator auto auto instalat într-un service sau într-o vulcanizare nu poate fi operat de alte persoane cu excepția personalului calificat în acest sens. Mai mult, chiar dacă mecanicii care fac parte din acest personal au deja experiență în folosirea unor astfel de utilaje grele,, este important ca înainte de prima utilizare să fie instruiți corespunzător pentru a se elimina orice risc de accident.
Prin lege, atât înainte cât și după montare, este strict interzisă modificarea oricăror dispozitive de siguranță ale acestor tipuri de utilaje grele. Orice intervenție la sistemele elevatoarelor auto poate duce la o deprecierea a acestor și implicit la posibilitatea producerii unui accident de muncă.
Pentru siguranță maximă, producătorii elevatoarelor auto pun la dispoziția cumpărătorilor un set amplu de instrucțiuni care trebuie respectate literă cu literă în momentul instalării. Orice abatere de la informațiile înscrise în manualul de utilizare al elevatorului absolvă producătorul care l-a creat de orice responsabilitate în eventualitatea producerii unui accident.
La instalare, trebuie să se țină cont și de faptul că elevatoarele auto trebuie montate doar în spații sigure, unde nu există riscul declanșării unui incendiu sau a unei inundații. Mai mult, pentru că sunt create cu scopul unic de a eleva mașinile de la sol în vederea verificării și reparării, elevatoarele auto nu pot fi montate în spălătoriile auto pentru a fi folosite la curățarea vehiculelor.
Ce dispozitive de siguranță prezintă elevatoarele auto cu două coloane?
Dispozitivele de siguranță pot diferi de la elevator la elevator. Dar majoritatea acestor utilaje grele dotate cu două coloane, prezintă următoarele tipuri de mecanisme care asigură utilizarea lor în condiții optime:
-
un întrerupător ce poate fi acționat cu ajutorul unei chei;
-
un sistem de oprire de urgență, în general acționat mecanic;
-
un sistem de tip mână-moartă;
-
diferite sisteme de avertizare în caz de pericol;
-
etc.
Ce nu poți face cu un elevator auto cu două coloane?
Dacă citești cu atenție manualul producătorului, observi că fiecare elevator este conceput pentru un anumit tip de vehicule. Astfel, elevatoarele auto cu sarcini de ridicare mici sunt recomandate pentru mașinile de familie, iar cele cu sarcini de ridicare mai mari, pentru SUV-uri și microbuze.
Elevatoarele auto nu pot fi utilizate pentru alte operațiuni cu excepția celor pentru care au fost create. Astfel, ele nu se pot folosi pentru ridicarea animalelor vii, a automobilelor cu pasageri sau ale altor obiecte cu excepția vehiculelor. Dar dacă se respectă aceste reguli simple și instrucțiunile de instalare, șansele să ai vreodată probleme cu un elevator auto cu două coloane sunt aproape inexistente.