"O să o filmez în Times Square, în Brooklyn și în alte locuri faimoase": Cum a ajuns Dacia unui brașovean vedetă la New York (FOTO)

"O să o filmez în Times Square, în Brooklyn și în alte locuri faimoase": Cum a ajuns Dacia unui brașovean vedetă la New York (FOTO)
Photo: Andrei Piciorus/bucharestcars on Instagram

Cu Dacia 1300 la New York. În acest fel,  brașoveanul Eduard Palaghita a ajuns vedetă în metropola americană.

Pasionat de mașini, Edi, cum îi spun prietenii, și-a achiziționat mașina în 2009, tot de la un român aflat în SUA.

Românul se mândrește cu mașina lui și povestește că pregătește un videoclip care va fi „viral“ pe internet.

„O să o filmez în Times Square, în Brooklyn și în alte locuri faimoase din New York“, a spus brașoveanul pentru newsbv.ro.

Se pare că nu este singurul român care conduce cu pasiune o Dacia pe autostrăzile americane.

„Un coleg de pe 4tuning m-a anunțat că mai este un român în SUA care deține o Dacia 1300. L-am contactat și așa am aflat că are o Dacia 1300 adusă din țară și acest R12 break!! Am devenit buni prieteni și am ținut legătura pe parcursul anilor. Recent a decis că nu are timp de amândouă «Daciile» și nu am putut lăsa break-ul să meargă la altcineva. Destinul lui a fost să ajungă la New York! Mașina necesită puțina atenție, are nevoie de pompă de benzină, ambreiaj, frâne și cauciucuri. Motorul pornește, asta este important. Farurile, barele, jantele, bordul, volanul, scaunele din față și emblemele sunt de Dacia 1300. Motorul rămâne cel de Renault, acesta fiind de 1647cc (841-10), cu o putere maximă de 71CP“, mai spune Eduard Palaghita.

Românul stabilit în SUA de la 12 ani se declară mândru de Dacia lui și spune că astfel atrage mai multe priviri decât Camaro.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`