Nu te lăsa PĂCĂLIT! Care sunt VRĂJELILE samsarilor de mașini de care trebuie să te ferești
Entuziasmul pe care îl arăți atunci când mergi să cumperi o mașină te face o pradă ușoară pentru dealerii care abia aștepată să îți vândă „povești”. Trebuie să reții că agenții de vânzări trăiesc practic din comisioane și cu cât vând mai mult, cu atât vor avea un salariu mai mare. E drept că sunt și oameni cărora la pasă ceea ce vând, însă de cele mai multe ori, cel care îți vinde mașina are un singur scop: să facă profit, potrivitpromotor.ro.
O persoană fermă, sigură pe ea și care nu se lasă ușor impresionată are mai multe șanse să nu cadă în plasa celor care vând mașini. Pe lângă aceste lucruri esențiale și ele, trebuie neapărat să fii informat în legătură cu prețurile de pe piață pentru a nu avea surprize.
Iată care sunt lucrurile pe care ai nevoie să știi înainte de a avea orice discuție cu un agent de vânzări.
1. Nu te lăsa impresionat de micile atenții pe care ți le oferă. Scopul dealrilor este să te țină de vorbă până începi să ai încredere în ei. Dacă se poate chiar să le devii prieten. Vor încerca să relaționeze cu tine și cu problemele pe care le ai. Asta doar pentru a te distrage de la discounturile pe care ar trebui să le primești.
Fii punctual cu ceea ce îți dorești. Fă testul mașinii, vezi cum se comportă, cel mai indicat ar fi să nu iei o decizie pripită. Când o să vadă că ești un om care știe ce vrea o să discute cu tine despre discount-urile adevărate.
2. Nu discuta niciodată cu ei despre bugetul pe care îl ai sau că nu ai timp de umblat. Nu trebuie să aibă impresia că eşti slab şi neajutorat. Este o portiță pentru ei să îți propună diferite metode de finanţare (bănci, rate pea mai mulţi ani) şi o dată cu ele opţiuni care cresc preţul maşinii.
3. Nu este în avantajul tău să iei pachete cu maşină, avans şi rate prin compania respectivă sau prin partenerii lor. Este de preferat, chiar dacă durează mai mult, să mergi la bănci și să te interesezi de cele mai bune oferte. Trebuie să ai în vedere că faci un credit și s-ar putea ca 0.1% dobândă mai mare timp de patru ani să însemne câteva sute de euro cu care ai putea să-ţi faci un city break.
4. Nu trebuie să te surprindă că dealerul promovează oferte, iar cand ajungi la fața locului, oferta nu mai e. Este cel ami vechi truc din manul la care apelează pentru a-i face pe oameni interesați. Te duci pentru o dacie la 4.000 de euro ofertă specială şi ei îţi spun că s-a terminat stocul, dar au la 5.000. Atunci e momentul când trebuie să le spui „La revedere. Mulțumesc oricum”. Nu încearcă decât să te facă să cumperi o altă maşină după ce te-au pus pe drumuri cu o ofertă mincinoasă. Poate că dacă le întorci spatele, vor scoate Loganul ăla la 4.000 de euro de la naftalină şi o să le devii client.