Nissan vrea să folosească platforma Renault Duster pentru a-și construi propriul SUV în India

Nissan vrea să folosească platforma Renault Duster pentru a-și construi propriul SUV în India
Foto: Inautonews.com

Nissan ia în calcul dezvoltarea propriul Sports Utility Vehicle (SUV) pe baza platformei folosite de Renault Duster, un model pentru care există deja peste 10.000 de comenzi în prima lună de la lansarea în India.

CEO-ul Nissan India a declarat pentru publicația Hindu Business Line că platforma lui Renault Duster ar putea sta la baza unui SUV construit în India.

”Suntem interesați de piața SUV-urilor și avem nevoie de un produs bun. Pe plan global avem multe opțiuni. Dar pentru a ajunge la un preț bun trebuie să construim local. Utilizarea platformei Duster este una dintre opțiunile pe care le luăm în calcul”, a spus Takayuki Ishida, CEO-ul Nissan Motor India.

Producătorul japonez Nissan se concentrează acum pe acest proiect de dezvoltare a unui SUV accesibil, care ar putea juca un rol important pe piața SUV-urilor din India alături de sedan-uri și alte modele de dimensiuni medii ale mărcii japoneze.

”Reprezentanți ai mărcii Nissan au purtat discuții cu oficiali guvernamentali pentru a investi aici. În prezent avem o producție de 400.000 de unități anual la uzina de la Chennai și ne pregătim să dăm drumul și la schimbul de noapte”, a adăugat Ishida.

La centrul de producție al Alianței Renault Nissan din Oragadam (Chennai) sunt construite sau asamblate SUV-ul Renault Duster, hatchback-ul Nissan Micra și geamănul său, Renault Pulse,  Renault Fluence sedan, Renault Koleos SUV și sedan-ul Nissan Sunny.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`