Motivul pentru care se produc mai multe accidente cu mașini electrice decât cu cele pe benzină

Motivul pentru care se produc mai multe accidente cu mașini electrice decât cu cele pe benzină
Sursa foto: Pixabay

Compania americană de închirieri auto Hertz a anunțat recent că vinde 20.000 de mașini electrice din flota sa și le înlocuiește cu autoturisme pe benzină, iar două dintre motivele invocate au fost numărul mare de accidente și costurile ridicate ale reparațiilor, relatează CNN.

CEO-ul Hertz, Stephen Scherr, spune că repararea unui autovehicul electric costă mult mai mult.

În plus, decizia companiei arată o problemă mai de ansamblu cu care se confruntă industria mașinilor electrice. Cercetătorii de la LexisNexis Risk Solutions au analizat datele din asigurări și au descoperit că șoferii care închiriază automobile de la Hertz nu sunt singurii care se chinuie să evite accidentele.

Studiu din SUA: Mai multe accidente cu mașini electrice decât cu cele pe benzină

Șoferii au tendința de a face mai multe accidente atunci când trec de la mașini pe benzină la cele electrice, este concluzia trasă de specialiștii de la LexisNexis Risk Solutions. Frecvența cererilor de asigurare crește cu circa 14,3%, în timp ce sumele care trebuie plătite se majorează și ele cu 14,5%.

Principala creștere a numărului de accidente este înregistrată în primul an după trecerea la mașina electrică, dar se reduce ulterior, ceea ce sugerează că oamenii se obișnuiesc între timp cu noul model, mai arată cercetarea realizată de LexisNexis Risk Solutions.

Apar mult mai puține probleme în momentul în care șoferul renunță la un automobil pe benzină și își ia unul de același tip.

Tesla, cea mai populară mașină electrică în SUA

În ambele cazuri – Hertz și LexisNexis – „autovehicule electrice” înseamnă în principal mașini Tesla. Automobilele Tesla reprezentau 80% din flota Herz.

Același producător este cel mai reprezentat și în rândul proprietarilor de autoturisme electrice din SUA.

Potrivit CNN, acest aspect sugerează că în cazul Tesla ar putea exista ceva care îi face pe oameni să comite mai multe accidente decât cu alte mașini. Totuși, cercetătorii de la LexisNexis avertizau anterior că au fost depistate tendințe similare în China, acolo unde sunt multe autovehicule electrice, iar multe dintre ele nu sunt Tesla.

Accidentele sunt mai frecvente în gospodăriile în care există și o mașină electrică, și o mașină pe benzină, indicând că o schimbare frecventă exacerbează problema.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`