“Mi se pare destul de trist că o astfel de speță ridică probleme atât de mari”. Marian Godină îi pune în DIFICULTATE pe internauți. Tu știi să rezolvi următorul test auto? (FOTO)

“Mi se pare destul de trist că o astfel de speță ridică probleme atât de mari”. Marian Godină îi pune în DIFICULTATE pe internauți. Tu știi să rezolvi următorul test auto? (FOTO)
Foto: Facebook

Marian Godină a încins spiritele pe Facebook după publicarea unei imagini.

Polițistul a postat o fotografie care se regăsește în testele pentru școala de șoferi, acesta întrebându-i pe internauți care este ordinea corectă de trecere a mașinilor.

Fotografia este una destul de complicată, ținând cont de faptul că semnalul este verde la ambele semafoare.

Cursa reducerilor continuă!DOAR ASTĂZI AI NOI REDUCERI LA EMAG!

Pentru că cei care îl urmăresc pe Facebook s-au tot contrazis în păreri, Marian Godină a decis să facă, în cele din urmă, lumină în acest caz.

“La poza asta, pe care am postat-o aseară, s-au strâns peste 2500 de comentarii, care mai de care mai acid şi mai ferm pentru a-şi argumenta părerea. Unii au menționat că e doar părerea lor, recunoscând oarecum că se pot înşela, în timp ce alții s-au bătut cu pumnii în piept că ei au dreptate. Mi se pare destul de trist că o astfel de speță ridică probleme atât de mari. Mă aşteptam să existe câteva comentarii cu păreri greşite care să fie repede stinse de mulțimea celor care chiar ştiau răspunsul, dar nu a fost aşa. Încă sunt dezbateri pe poză, aşa că am să încerc să pun punct subiectului, deşi sunt convins că şi eu voi fi contrazis, şi dau următoarele lămuriri:

1.Sper că situația redată în poză nu se întâlneşte nicăieri în realitate, pentru că ar fi o aberație ca semaforul de pe un drum fără prioritate să fie verde simultan cu semaforul de pe drumul prioritar, dar mă aştept totuşi să existe pentru că orice e posibil.

2. Dacă am lua totuşi drept reală această poză, ştim că atunci când ajungi la o intersecție semaforizată, cu semafoarele aflate în funcțiune, nici nu bagi în seamă indicatoarele de sub ele care reglementează prioritatea. Acelea sunt instalate pentru situații în care semafoarele nu funcționează, de obicei noaptea. Asta pentru că respectăm ordinea aceea care spune că semafoarele sunt peste indicatoare. Pentru cei care nu mă cred pe cuvânt, pot studia Codul Rutier sau se pot gândi de câte ori au oprit la un semafor verde care avea sub el indicatorul "OPRIRE". Niciodată. Am citit că mulți spun că dacă ambele maşini din poză au verde, se aplică următoarea reglementare ierarhică, adică indicatoarele. Astfel, cel verde are prioritate fată de cel albastru. Dacă indicatoarele de prioritate au forme geometrice diferite, tocmai pentru a putea fi recunoscute şi din spate, la semafor nu îți poți da seama în veci dacă şi cel care vine din față şi virează stânga are tot verde. Aşadar, cei doi conducători auto care pătrund în intersecție, au depăşit deja momentul în care trebuiau să aleagă între a respecta semaforul sau indicatorul şi au respectat semaforul pentru că ei cunosc legislația. Ajunşi în intersecție, în cazul în care se vor intersecta, vă puteți gândi că iar trebuie să aleagă acea ordinde ierarhică. Polițist nu e, maşini cu regim prioritar nu sunt, alte semafoare nu mai sunt, alte indicatoare nu mai sunt, aşa că se vor aplica regulile de circulație. (Că doar nu vor da cu spatele să vadă fiecare ce indicator era sub semafor.) Adică, în speța dată, regula care spune că cel care virează la stânga într-o intersecție este obligat să dea prioritate vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreaptă.

Aşadar, auto verde trebuie să dea prioritate autoturismului albastru.

Deci ALBASTRUL TRECE PRIMUL! Mai bine de atât nu am ştiut să explic, dar sper că mulți au înțeles”, a precizat Marian Godină pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card
21:57 - Mai este posibilă scoaterea lui Călin Georgescu din cursa pentru prezidențiale? Elena Lasconi: „Cele 3 decizii ale CCR sunt atât de grave încât nu cred că se mai pot repara vreodată. E extrem de grav ce s-a întâmplat” (VIDEO)