Deşi vor fi INTERZISE în România, maşinile cu volan pe dreapta au toate şansele să circule în continuare. Cum poate fi ‘fentată’ noua lege

Deşi vor fi INTERZISE în România, maşinile cu volan pe dreapta au toate şansele să circule în continuare. Cum poate fi 'fentată' noua lege

Posesorii de maşini cu volan pe partea dreaptă au încasat, aparent, o lovitură dură: în România nu vor mai fi înmatriculate astfel de autoturisme noi.
Ministrul Transporturilor a semnat ordinul prin care a fost interzisă în ţara noastră omologarea maşinilor cu volan pe partea dreaptă, provenite din afara UE.

Doar că măsura nu are, în acest moment, urmări imediate, deoarece majoritatea maşinilor cu volan pe dreapta care ajung în România provin din Marea Britanie.
Concret, la propunerea Registrului Auto Român (RAR), au fost modificate reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere, scrie adevarul.ro.
Cu toate acestea, în continuare va fi permisă modificarea postului de conducere prin mutarea acestuia de pe partea dreaptă pe partea stângă a vehiculului, dar numai în ateliere şi cu piese omologate. Doar că această operaţiune este una extrem de scumpă.

Potrivit unor surse din piaţă, cei care vor să cumpere maşini cu volanul pe partea dreaptă au, totuşi, varianta înmatriculării în Bulgaria, unde legislaţia este mult mai permisivă la acest capitol.
Astfel, vor scăpa şi maşinile înmatriculate deja în România cu care nu se va întâmpla nimic.

În acest moment, în ţara noastră sunt omologate aproximativ 70.000 de maşini cu volan pe partea dreaptă.
Potrivit RAR, cele mai multe maşini cu volan pe dreapta au fost aduse din Marea Britanie.

Conform Poliţiei, 90% dintre accidentele în care sunt implicate maşini cu volan pe dreapta, şoferul acestora se face vinovat de producerea coliziunilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`