Analiză: Kilometrajul mașinilor second-hand aduse în România, falsificat cu zeci de mii de kilometri

Analiză: Kilometrajul mașinilor second-hand aduse în România, falsificat cu zeci de mii de kilometri

În România, mașinile second-hand sunt căutate, însă oamenii, de cele mai multe ori, nu-și dau seaama de ce poate ascunde istoricul autovehiculelor.

Potrivit unei analize, peste 20% din mașinile rulate au fost avariate, iar multe dintre ele au peste 59.000 de kilometri ”dați înapoi”.

Ce prezintă rapoartele

Mai precis, 22,8% din autoturismele aduse în țară au avut reparații ale caroseriilor. Totodată, aproximativ o treime dintre mașinile second-hand vândute de dealeri, samsari sau persoane fizice au un kilometraj fals.

Numărul mediu de fraude privind kilometrajul, depistate de carVertical, cei care au făcut analiza, în România, este de până la 59.129 km.

Mai precis, vânzătorul necinstit dă o mașină condusă 250.000 km ca și cum ar fi fost rulată doar 190.000 kilometri.

Arnas Vasiliauskas a declarat: „Apoi, pare mult mai puțin utilizată și nu atinge limita semnificativă de 200.000 km din punct de vedere psihologic. În plus, din cauza kilometrajului falsificat, devine imposibil de urmărit dacă unele lucrări de întreținere deosebit de importante, cum ar fi înlocuirea centurii motorului principal, ar trebui să fie efectuate sau nu este încă necesar”.

Astfel că, pe piață, din cauza fraudei cu kilometrajul, prețul mașinii, crește ilegal cu 15-20%, transmite Arnas Vasiliauskas.

Oamenii plătesc cel puțin 2.000 euro în plus pe mașină

În țară, costul mediu al mașinilor utilizate de la cei mai populari producători este de 12.196 de euro, așadar o persoană plătește cu cel puțin 2.000 de euro mai mult pentru escroci.

Ulterior, unii cumpărători sunt nevoiți să investească și în alte reparații la mașină.

Mașinile din Germania, cele mai populare

Potrivit analizei, mașinile de origine germană sunt cele mai populare, însă aduc și o mulțime de pierderi.

”BMW este lider când vine vorba de mașini cu kilometraj modificat, alături de alte vehicule de origine germană: Volkswagen, Audi și Mercedes-Benz”, se menționează în document.

Mai mult, modelele BMW sunt cele care au fost duce cel mai des în atelierele de reparații pentru caroserie, însă șoferii Mercedes-Benz cheltuiesc mult mai mult pentru aceste lucrări.

Mai precis, aceștia au trebuit să plătească mai mult de 5.000 de euro pe reparații.

Avertisment RAR: Zeci de mii de mașini cumpărate la mâna a doua au probleme grave

În luna februarie a anului trecut, inspectorii RAR au precizat că mai bine de jumătate din mașinile second-hand care au fost verificate în 2018 aveau probleme tehnice.

Cele mai multe dintre acestea erau la sistemul de semnalizare, respectiv peste 30%, iar un sfert nu respectau normele de emisie.

Mai mult, au fost găsite defecțiuni și la frâne sau direcție.

Şeful RAR Sibiu, reţinut într-un dosar al înmatriculărilor ilegale

În septembrie 2019, mai mulți angajaţi ai Registrului Auto Român au fost implicați într-un scandal legat de șpăgi. Mai precis, este vorba de o reţea care activa pe teritoriul judeţelor Sibiu, Mureş şi Vâlcea.

Astfel că, procurorul Parchetului Teritorial Sibiu a dispus reţinerea a 11 persoane între care şeful RAR Sibiu, Ioan Cătălin Oțetea, doi funcţionari de la RAR Sibiu şi un altul de la RAR Vâlcea şi un funcţionar din Ministerul Afacerilor Interne.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)