Veste TERIBILĂ pentru românii care au MAŞINI LA MÂNA A DOUA: Ce trebuie să verifice URGENT

Veste TERIBILĂ pentru românii care au MAŞINI LA MÂNA A DOUA: Ce trebuie să verifice URGENT

Avertisment dur pentru românii care vor să-şi achiziţioneze o maşină la mâna a doua. Ei ar trebuie să fie foarte atenţi de la cine cumpără!
Samsarii de maşini au la vânzare aproape de patru ori mai multe maşini decât dealerii auto, circa 55% din anunţurile cu autoturisme second-hand fiind postate de către aceştia. Cu alte cuvinte, aproape 6 din 10 maşini rulate sunt vândute de samsari.

„Piața auto second-hand din România este dominată de samsari, iar dealerii auto abia reușesc să ajungă la 15% cotă de piață din totalul tranzacțiilor. Dealerii sunt de multe ori în dificultate și câștigă greu cotă de piață pentru că atunci când vinzi mașini corecte (km reali, istoric verificabil etc.) și faci asta legal (cu TVA pe toată suma, cu garanție etc.) nu mai poți concura la preț mașinile samsarilor. Partea bună este că mulți cumpărători au început să înțeleagă avantajele de a cumpără o mașină rulată de la un dealer auto în detrimentul samsarilor. Astfel, odată cu educarea cumpărătorului care nu mai fuge după super oferte, care verifică istoricul mașinii după seria de șasiu înainte de cumpărare și care întelege că nu poate merge doar pe noroc, ne așteptăm să intrăm încet, încet, în normalitate”, a declarat Mihai Cune, fondatorul unui portal auto, potrivit wall-street.ro.

O mașină rulată de 5-6 ani fără nicio avarie este relativ greu de întâlnit, mai ales dacă mașina a circulat in România. De aceea este foarte important să putem evalua gravitatea daunelor. Dacă avem o aripa vopsită sau înlocuită, o bară revopsită, un parbriz schimbat, chestiuni acceptabile, atât timp cât lucrările făcute sunt de calitate, românii pot merge mai departe cu achiziția la un preț corect. Însă dacă au observat avarii majore care au afectat caroseria serios, lonjeroanele, stâlpii, pragurile, structura de rezistență, airbag-urile etc, ei trebuie să caute un alt autoturism rulat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`