Este oficial: Parisul interzice circulația mașinilor diesel mai vechi de 13 ani 

Este oficial: Parisul interzice circulația mașinilor diesel mai vechi de 13 ani 

Maşinile diesel mai vechi de 13 ani vor fi interzise în Paris începând din vara lui 2019. Primarul Capitalei franceze, Anne Hidalgo, a confirmat, într-un interviu acordat cotidianului Le Monde, faptul că vehiculele care poartă vinieta Crit’Air 4 nu vor mai putea circula în timpul săptămânii pe străzile din Paris, începând din iulie 2019.

”Măsura se referă la autoturismele diesel înmatriculate înainte de 2006, camioanele înmatriculate înainte de 2009 și vehiculele pe două roți înmatriculate înainte de 2004”, a declarat primarul Parisului.

Astfel, mașinile diesel vor trebui să aibă o vechime de maximum 13 ani pentru a putea intra în capitala franceză. Interdicția vizează atât automobileleparticulare, cât și vehiulele utilitare ușoare.

Potrivit specialiștilor, 790.839 de vehicule poartă vinieta Crit’Air 4 în Ile-de-France.

Această măsură vine în contextul în care, în 2016 a fost impusă o interdicție similară vehiculelor pe benzină și diesel, produse înainte de 1997.

De asemenea, anul trecut a fost interzisă circulația în Paris în cazul mașinilor cu vinietă Crit’Air 5.

Obiectivul autorităților din Paris este ca vehiculele diesel să fie interzise până în 2024, iar cele care folosesc drept combustibil benzina, până în 2030.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`