Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL: Care e situația în marile orașe din România și cât se mai poate circula în București!

Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL: Care e situația în marile orașe din România și cât se mai poate circula în București!

Există toate şansele ca, în curând, să nu mai vedem pe străzi maşinile pe motorină.
Mai multe state europene, printre care şi România, riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană pentru că nu au luat măsuri clare pentru reducerea a poluării în marile orașe.
Printre cele nouă țări se numără Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, dar și România.

Executivul comunitar ar putea reclama la Curtea Europeană de Justiţie statele în care se depăşeşte permanent limita de noxe şi particule ultrafine.
Sancțiunile pe care le vor primi statele ar putea fi foarte dure, ba chiar, există riscul ca unele dintre țări să fie obligate să limiteze accesul vehiculelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise, scrie playtech.ro.

Deja, în Germania, în unele orașe, mașinile diesel au fost interzise, iar în Roma vor fi interzise începând cu anul 2024.
În România, Primăria Bucuresti intenționează să interzică accesul în centrul orașului a peste 74% din mașini, şi anume cele care nu respectă normele de poluare Euro 5 și Euro 6.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`