Mașinile diesel, interzise OFICIAL: Decizia a fost luată chiar de judecătorii unui celebru tribunal. Cât mai poți circula în România…

Mașinile diesel, interzise OFICIAL: Decizia a fost luată chiar de judecătorii unui celebru tribunal. Cât mai poți circula în România...

Pentru a aduce nivelul de poluare a aerului în conformitate cu normele Uniunii Europene, oraşele germane au dreptul să interzică circulaţia autovehiculelor diesel vechi, anunțul fiind făcut de Tribunalul administrativ federal din Leipzig.

Germania a făcut un prim pas spre interzicerea maşinilor diesel în februarie, când a permis grupurilor de mediu să dea în judecată oraşele care nu reuşesc să impună normele europene privind aerul curat.

Astfel, Tribunalul administrativ federal din Leipzig a menţionat că nu ar trebui să existe perioadă de graţie pentru introducerea interdicţiilor de circulaţie.

„Astfel de restricţii nu merg dincolo de alte interdicţii care sunt justificate de legislaţia rutieră şi pe care automobiliştii trebuie să le accepte“, potrivit instanţei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`