Mașinile diesel, interzise OFICIAL: Românii își vând rapid autoturismele în pierdere! Cât mai ai voie să circuli în orașe

Mașinile diesel, interzise OFICIAL: Românii își vând rapid autoturismele în pierdere! Cât mai ai voie să circuli în orașe

Vânzările vehiculelor diesel ar putea scădea, în 2030, până la nivelul de 5% pe piaţa auto din Uniunea Europeană, situaţia fiind generată de preocupările tot mai accentuate legate de calitatea aerului şi standardele privind emisiile.

Deja, cota diesel pe piaţa europeană a scăzut de la 52% la 45% între anii 2015 și 2017.

În pofida acestui fapt, interzicerea maşinilor cu motoare diesel va face din ce în ce mai dificilă atingerea de către Uniunea Europeană a obiectivelor privind emisiile de CO2, se arată într-un studiu realizat de firma de consultanţă AlixPartners.

Astfel, diesel a fost promovat ca fiind mai ecologic decât benzina, în cadrul eforturilor UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în special a dioxidului de carbon (CO2). Deşi motorina conţine mai puţin carbon, emisiile totale de CO2 rezultate de la maşinile cu astfel de motoare, sunt mai scăzute, potrivit studiului. Cu toate acestea, motoarele diesel produc în general niveluri mai mari de oxizi de azot şi particule – mici bucăţi de funingine care pot intra în plămâni, scrie evz.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`