Adio, Diesel! Veste TERIBILĂ pentru șoferii a peste trei milioane de mașini pe motorină care nu mai au voie să circule în România…

Adio, Diesel! Veste TERIBILĂ pentru șoferii a peste trei milioane de mașini pe motorină care nu mai au voie să circule în România...

Proprietarii maşinilor care merg cu motorină au serioase motive de îngrijorare pentru că tot mai multe ţări vest europene au impus sau intenţionează să impună restricţii pentru aceste autovehicule.

Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiţie în cazul României şi pentru alte 8 ţări din UE, din cauza poluării.

Germania a decis, deja, că primăriile a două oraşe ale ţării pot impune interdicţii de circulaţie pentru maşinile diesel, ceea ce ar putea crea un precedent şi pentru celelalte state europene.

Roma a anunţat deja că va interzice maşinile diesel în 2024.

În Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară. Parisul vrea şi el să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005.

Madridul şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel începând din 2025.

Din numărul total de 6 milioane de autoturisme din România, aproape jumătate au motor diesel, principalul motiv pentru care românii aleg aceste mașini fiind consumul redus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`