Mașinile diesel, interzise oficial: ce se întâmplă cu autovehiculele achiziționate până în luna aprilie și cum primești banii înapoi

Mașinile diesel, interzise oficial: ce se întâmplă cu autovehiculele achiziționate până în luna aprilie și cum primești banii înapoi

Se anunţă sfârşitul unei ere.
De la 1 mai, unul dintre cei mai mari producători auto a început înlocuirea acestor maşini.

Astfel, Volkswagen a dat startul la achiziționarea și înlocuirea autovehiculelor diesel noi sau aproape noi, din oraşele germane care interzic maşinile diesel pentru a reduce poluarea.
În prezent, doar maşinile achiziţionate după luna aprilie vor fi eligibile în program. Singura menţiune venită din partea gigantului auto este obligativitatea clienţilor de a cumpăra un alt autoturism de la acelaşi dealer.

Volkswagen va aplica această măsură numai în Germania, dar, în cazul în care interzicerea motoarelor diesel se va extinde şi în alte ţări, compania ia în calcul să aplice dispoziţia şi în afara graniţelor, scrie zf.ro, citând BBC.

De asemenea, producătorul german şi-a extins o schemă de eliminare a maşinilor diesel mai vechi, până în vară. Schema este asemănătoare cu cea a altor producători de maşini din Germania şi oferă bonusuri clienţilor care comercializează autoturisme diesel.

Compania susţine că a recuperat, prin această procedură, din august 2017 şi până acum, circa 120.000 de maşini diesel vechi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`